Antena Meniu Search
x

Video Momentul în care un avion de stingere a incendiilor se prăbuşeşte pe insula grecească Evia. Piloţii au murit

Incendii în Grecia. Un avion de stingere a incendiilor s-a prăbușit în Karystos, pe insula grecească Evia, în timp ce se lupta cu flăcările, spun pompierii. Potrivit presei elene, este vorba de un Canadair, care avea doi membri la bord. Aparatul a explodat la impact, iar Guvernul a anunţat că cei doi piloţi greci au murit.

de Redactia Observator

la 25.07.2023, 18:48

Vezi și

UPDATE 18.45. Ministerul grec al Apărării a confirmat că cei doi piloți ai forțelor aeriene grecești care se aflau la bordul avionului au murit. Piloții au fost identificați ca fiind un comandant în vârstă de 34 de ani și copilotul acestuia, în vârstă de 27 de ani.

ŞTIREA INIŢIALĂ. Un avion bombardier de apă Canadair cu cel puţin două persoane la bord s-a prăbuşit marţi în timp ce acţiona pentru stingerea unui incendiu de vegetaţie în Grecia, pe insula Evia (sud), a declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt al pompierilor din această ţară, Yannis Artopios, scrie Agerpres

''Un avion Canadair grec cu cel puţin două persoane la bord s-a prăbuşit în apropiere de Platanisto (sat din Evia)'', a declarat purtătorul de cuvânt, în contextul în care Grecia este afectată de incendii şi temperaturi caniculare de peste zece zile. Deocamdată nu este clar dacă piloţii au supravieţuit accidentului, scrie şi DPA. 

Pe acelaşi subiect

În timpul operaţiunii dificile, avionul s-a apropiat prea mult de sol, iar la doar câteva secunde după, se vede cum acesta se prăbuşeşte într-o zonă de vegetaţie. Din informațiile poliției, Canadair-ul opera cu doi membri ai echipajului (operatori) și a căzut într-o râpă.  

Operaţiuni dificile de salvare în Grecia

Infernul a pus stăpânire pe Grecia. Au izbucnit noi incendii nu doar în Rodos, ci şi în Corfu şi Evia, alte destinaţii în care acum sunt foarte mulţi români în vacanţă. Cea mai mare operaţiune de evacuare continuă, zeci de mii de oameni au fost salvaţi din zonele afectate de foc.

Jumătatea sudică a insulei Rodos s-a transformat în Iad. Flăcările uriaşe înghit totul în calea lor: copaci, case ori maşini. Sute de mii de oameni, localnici şi turişti, fug cât mai departe de flăcările care se întind ameninţător. Perdeaua de fum a învăluit insula, iar aerul e tot mai greu de respirat.

De la zi la zi izbucnesc noi focare, alimentate de vânt şi de temperaturile de record. În Rodos, pompierii intervin pe patru fronturi. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri externe » Momentul în care un avion de stingere a incendiilor se prăbuşeşte pe insula grecească Evia. Piloţii au murit