Antena Meniu Search
x

Moscova i-a refuzat pe separatişti

După ce şi-au proclamat independenţa, separatiştii din estul Ucrainei au vrut să renunţe la ea, ca să devină cetăţeni ruşi

Vezi și

 După ce şi-au proclamat independenţa, separatiştii din estul Ucrainei au vrut să renunţe la ea, ca să devină cetăţeni ruşi

La numai câteva ore după anunţarea rezultatelor oficiale ale referendumului pentru independenţă, separatiştii proruşi din Doneţk şi Lugansk au cerut alipirea la Federaţia Rusă. "În conformitate cu dorinţa oamenilor din Republica Populară Doneţk, dar şi pentru a restabili justiţia istorică, cerem Federaţiei Ruse să ia în considerare absorbirea Republicii Populare Doneţk în Federaţia Rusă".

În Lugansk 96,2% din voturi au fost pentru indenpendenţă, iar în Doneţk aproape 90% au votat pentru separarea de Ucraina.

Referendumul nu a fost recunoscut de SUA şi de Uniunea Europeană. "Cred că voturile de la Eurovision au fost mai credibile şi au avut o greutate mai mare decât circumstanţele de ieri din Doneţk şi Lugansk", a declarat William Hague, ministrul britanic de Externe.

Între timp, Ministerul belgian de Externe a fost ţinta unui atac informatic, care a vizat colectarea de informaţii secrete cu privire la poziţiile adoptate de Uniunea Europeană şi NATO cu privire la criza ucraineană.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Stiri externe » Moscova i-a refuzat pe separatişti