Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Muzeul în care vizitezi operele de artă dezbrăcat. Un singur obiect vestimentar este acceptat: pantofii

Muzeul de Civilizații din Europa și Mediterana din Marseille găzduiește o expoziție inedită în care se recomandă vizitarea operelor de artă fără haine. Singurul obiect vestimentar acceptat este reprezentat de pantofi.

de Redactia Observator

la 27.08.2024 , 16:06

Muzeul în care vizitezi operele de artă dezbrăcat. Un singur obiect vestimentar este acceptat: pantofii
Muzeul în care vizitezi operele de artă dezbrăcat. Un singur obiect vestimentar este acceptat: pantofii - Profimedia Images

Muzeul de Civilizații din Europa și Mediterana (Mucem) din Marseille, Franța, propune o experiență neobișnuită: vizitarea expoziției „Paradise Naturist” fără haine, informează AFP, citat de Mediafax. În fiecare lună, vizitatorii sunt încurajați să exploreze istoria naturismului european purtând doar încălțăminte, a explicat Eric Stefanut, șeful organizației FFN din Franța.

Julie Guegnolle, în vârstă de 38 de ani, și soțul ei Matthieu au fost printre cei 80 de vizitatori care, marți, au vizionat cele 600 de lucrări de artă, printre care fotografii, picturi și sculpturi. Guegnolle a menționat că a ales să-și sărbătorească ziua de naștere într-un mod inedit. „Nu se întâmplă în fiecare zi să poți să mergi într-un muzeu dezbrăcat”, a mai spus Guegnolle, adăugând că inițial s-a simțit puțin dezorientată, dar că experiența nu a fost atât de ciudată pe cât se aștepta inițial.

Franța, „destinația turistică principală” pentru cei care practică înlăturarea hainelor în spații publice

Articolul continuă după reclamă

Mucem amintește că Franța este considerată „destinația turistică principală” pentru cei care practică înlăturarea hainelor în spații publice. Mișcarea a început în secolul XIX, în Elveția și Germania, și s-a extins în Franța, în 1930, în regiunea Provence.

Marseille, cunoscut drept un „bastion” al mișcării, beneficiază de un climat blând care atrage mulți vizitatori dornici de astfel de experiențe. Expoziția, care include opere de artă împrumutate de la Centre Pompidou din Paris, Louvre și Biblioteca Națională din Bern, este deschisă până pe 9 decembrie.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?
Observator » Ştiri externe » Muzeul în care vizitezi operele de artă dezbrăcat. Un singur obiect vestimentar este acceptat: pantofii