Antena Meniu Search
x
LIVE

Nancy Pelosi, "traumatizată" de atacul asupra soțului ei. Politicienii americani, îngrijorați de actele violente tot mai dese la adresa lor

Şefa democraţilor din Congresul american Nancy Pelosi se declară traumatizată de agresarea violentă a soţului său, vineri, la locuinţa cuplului, în California, unde Paul Pelosi a fost atacat de către un bărbat înarmat cu un ciocan, care o căuta de fapt pe preşedinta Camerei Reprezentanţilor, relatează AFP. "Copiii noştri, nepoţii noştri şi cu mine avem inima frântă şi suntem traumatizaţi de agresiunea care-i pune viaţa în pericol", afirmă ea într-o scrisoare postată sâmbătă pe Twitter, notează news.ro.

De Redactia Observator la 30.10.2022, 16:04
Nancy Pelosi, "traumatizată" de atacul asupra soțului ei - Profimedia

Paul Pelosi a fost atacat vineri, la domiciliu, de către un bărbat, cu un ciocan, care o căuta de fapt pe Nancy Pelosi. "Suntem recunoscători forţelor de ordine şi serviciilor de urgenţă pentru răspunsul rapid şi pentru îngrijirile medicale vitale pe care el le primeşte", a mai transmis Nancy Pelosi.

Paul Pelosi, în vârstă de 82 de ani, care a fost operat chirurgical şi se recuperează la spital, era singur acasă. Nancy Pelosi se afla la Washington în acel moment. "Starea sa continuă să se amelioreze”, a adăugat aceasta.

Poliţia din San Francisco a anunţat că poliţiştii l-au găsit pe agresor în domiciliul cuplului vineri, imediat înainte de ora locală 2.30 (12.30, ora României), în care agresorul şi Paul Pelosi s-au încăierat pe ciocan. "Suspectul i-a smuls ciocanul lui Paul Pelosi şi l-a lovit violent cu el", Bill Scott, șeful polițiștilor. Mai târziu el a declarat că Paul Pelosi a fost lovit cel puţin o dată cu ciocanul.

Poliţia l-a identificat pe agresor ca fiind David Depape, în vârstă de 42 de ani. Bill Scott a anunţat că acesta urmează să fie acuzat de tentativă de omor, agresiune cu o armă mortală, spargere şi alte delicte.

Pe acelaşi subiect

"Acesta nu a fost o faptă întâmplătoare. A fost intenţionată", a subliniat el. Suspectul "a cerut să mă vadă şi l-a atacat brutal pe soţul meu, Paul", a subliniat și Nancy Pelosi.

Presa americană, care citează surse apropiate familiei, scrie că atacatorul i-a spus lui Paul Pelosi avea să-l atace şi să aştepte să vină soţia acestuia. Ea scrie că atacatorul a strigat: "Unde e Nancy?".

Condamnări dure ale atacului

Preşedintele Joe Biden a declatat - după ce a votat în Delaware, sâmbătă - că "nu ştie cu certitudine, dar se pare că această (agresiune) o viza pe Nancy" Pelosi. "Nu poţi să condamni violenţa fără să condamni aceste persoane care continuă să pretindă că alegerile nu sunt reale, că au fost furate - toate prostiile care au fost difuzate pentru a submina democraţia", a denunţat şeful statului american.

Atacul a fost condamnat chiar și de unii dintre adversarii politici, printre aceștia numărându-se chiar și fostul vicepreședinte Mike Pence, acesta fiind la rândul său vizat de violențe în timpul luării cu asalt a Capitoliului în 2021.

"Este o indignare și inimile noastre sunt alături de întreaga familie Pelosi. Ne rugăm ca Paul să facă o recuperare completă. Nu poate exista toleranță față de violența împotriva funcționarilor publici sau a familiilor acestora. Acest om ar trebui să fie judecat după toate rigorile legii", a transmis fostul vicepreședinte.

Potrivit unor poliţişti, citaţi de Wall Street Journal (WSJ), suspectul ar fi adoptat poziţii de extremă dreapta pe reţele de socializare. Numeroşi aleşi au tras, în ultimele luni, semnale de alarmă împotriva unei intensificări a violenţei care ţinteşte clasa politică americană. Senatoarea republicană Susan Collins a declarat că nu ar fi "surprinsă" dacă un ales sau un senator "ar fi ucis".

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Nancy Pelosi, "traumatizată" de atacul asupra soțului ei. Politicienii americani, îngrijorați de actele violente tot mai dese la adresa lor