Antena Meniu Search
x

Negocierile de la Moscova nu au adus pacea în Ucraina

Merkel şi Hollande au făcut o vizită fulger la Moscova în speranţa că vor obţine pacea în estul Ucrainei. Cinci ore au vorbil liderii europeni cu Vladimir Putin, în spatele uşilor închise.

Vezi și

Merkel şi Hollande au făcut o vizită fulger la Moscova în speranţa că vor obţine pacea în estul Ucrainei. Cinci ore au vorbil liderii europeni cu Vladimir Putin, în spatele uşilor închise. 

În ciuda acordului de încetare a focului dintre rebeli şi armata ucraineană, bombardamentele au continuat în estul ţării, chiar şi în timpul evacuărilor localnicilor.

În condiţiile în care luptele par să se intensifice, liderii europei au pornit într-o ofensivă diplomatică.

După ce s-au întâlnit cu preşedintele Ucrainei la Kiev, cancelarul german Angela Merkel şi preşedintele Francois Hollande au ajuns aseară la Moscova pentru o întrevedere în spatele uşilor închise cu Vladimir Putin.

Cinci ore au discutat despre conflictul din estul ucrainei şi se pare că au ajuns la un numitor comun. Cele trei cancelarii vor pregăti un text comun care să asigure implementarea acordului de la Minsk.

Şi vicepreşedintele american, Joe Biden, a avut o serie de întrevederi cu înalţi oficiali europeni, pe tema crizei ucrainene.

Acuzaţiile împotriva lui Putin au venit şi din partea fostului secretar-general al NATO, Anders Fogh Rasmussen. El este de părere că preşedintele rus ar putea orchestra un atac militar "hibrid" împotriva unui stat baltic, pentru a testa capacitatea de reacţie a Alianţei Nord-Atlantice.

În acest timp la Kiev, preşedintele Poroşenko a făcut încă un pas spre obţinerea independenţei energetice. De la 1 martie, slovacii vor suplimenta livrările de gaze în Ucraina.

Peste 1,6 milioane de oameni şi-au abandonat casele de la declanşarea conflictului din estul Ucrainei, a anunţat Înaltul Comisariat ONU pentru Refugiaţi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Negocierile de la Moscova nu au adus pacea în Ucraina