Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Nelson Mandela, in "stare foarte critica"

Starea de sanatate a lui Nelson Mandela e grava, dar stabila. E ultimul anunt facut in urma cu scurt timp chiar de una dintre fiicele sale

de Redactia Observator

la 27.06.2013 , 17:13

Fostul presedinte sud-african respira, dar doar cu ajutorul aparatelor. Iar familia si apropiatii fac cu schimbul la spital. Si cu totii se roaga. Cat de incarcata e acum atmosfera in Pretoria, in asteptarea inevitabilului.

"Oamenii au inceput sa se resemneze aici in legatura cu situatia lui. Toti sunt intr-o asteptare continua", spun romanii de acolo. De cateva zile, poarta spitalului din Pretoria, unde e internat fostul presedinte sud-african, e loc de pelerinaj pentru mii de oameni. Si nepotii lui Mandela au depus flori la panoul cu pozele lui din fata spitalului. Intre cei veniti sa se roage sunt si multi romani.

"Nelson Mandela este privit ca un zeu aici. Este un simbol national al miscarii de eliberare al poporului sud african", spune Eazvan Tatu, preot roman in Johannesburg.

Vezi și

"A adus pace in tara asta si reconciliere. Lumea il iubeste foarte mult. Atat albii cat si negrii. A fost un lider foarte iubit de oameni", a povestit Claudiu Constantin, roman din Pretoria.

Nelson Mandela a fost internat pe opt iunie in spitalul din Pretoria din cauza unei infectii pulmonare. Fostul lider african are 94 de ani.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Ştiri externe » Nelson Mandela, in "stare foarte critica"