Antena Meniu Search
x

Netanyahu, după ce Trump a recunoscut Ierusalimul drept capitală a Israelului: 'Face ca pacea să fie posibilă'

Premierul israelian Benjamin Netanyahu se aşteaptă ca ţările europene să urmeze exemplul lui Trump care recunoaşte Ierusalimului drept capitala Israelului.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu se aşteaptă ca ţările europene să urmeze exemplul lui Trump care recunoaşte Ierusalimului drept capitala Israelului.

Aflat într-o vizită la Bruxelles, premierul israelian Benjamin Netanyahu a salutat decizia preşedintelui american Donald Trump, de a recunoaşte Ierusalimul drept capitala ţării sale şi a spus că se aşteaptă ca ţările europene să îi urmeze exemplul.

"Face (decizia lui Donald Trump - n.r.) ca pacea să fie posibilă pentru că recunoaşterea realităţii este un element esenţial al păcii”, a declarat Netanyahu în momentul în care a fost primit de Federica Mogherini, şeful Departamentului de politici externe al Uniunii Europene, înaintea unei întâlniri de la Bruxelles.

Netanyahu a mai spus că decizia lui Trump, condamnată de europeni şi palestinieni, ar trebui luată ca exemplu de aceştia.

"Cred că, deşi nu avem încă o înţelegere, acest lucru se va întâmpla în viitor. Cred că toate ţările europene, sau majoritatea măcar, îşi vor muta ambasadele la Ierusalim şi vor recunoaşte oraşul ca fiind capitala Israelului colaborând cu noi pentru securitate, prosperitate şi pace", a continuat el.

Sursa: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Netanyahu, după ce Trump a recunoscut Ierusalimul drept capitală a Israelului: 'Face ca pacea să fie posibilă'