Antena Meniu Search
x

Amenințări și reacții după decizia lui Trump privind Ierusalimul: ”Se vor deschide porţile infernului”

Decizia lui Trump privind Ierusalimul deschide ”porţile infernului intereselor americane în regiune”, ameninţă Hamasul.

Donald Trump - Foto: Hepta

Decizia lui Trump privind Ierusalimul deschide ”porţile infernului intereselor americane în regiune”, ameninţă Hamasul.

Ismaïl Radouane, un reprezentant de rang înalt al mişcării islamiste palestiniene Hamas a făcut aceste declaraţii în faţa unor jurnalişti, în Fâşia Gaza. El a îndemnat ţările arabe şi musulmane să-şi ”taie legăturile economice şi politice cu ambasadele americane şi să-i expulzeze pe ambasadorii americani”.

Macron: ”Este o decizie regretabilă”

Preşedintele francez Emmanuel Macron a catalogat miercuri drept ”regretabilă” decizia preşedintelui american Donald Trump de a recunoaşte Ierusalimul drept capitală a Israelului şi a îndemnat la ”evitarea cu orice preţ a violenţelor”.

”Este o decizie regretabilă, pe care Franţa nu o aprobă şi care contravine dreptului internaţional şi rezoluţiilor Consiliului de Securitate al ONU”, a declarat şeful statului francez într-o conferinţă de presă la Alger.

”Statul Ierusalimului este o problemă de securitate internaţională care priveşte întreaga comunitate internaţională, statutul Ierusalimului va trebui să fie stabilit de către israelieni şi palestinieni în cadrul unor negocieri sub egida ONU”, a adăugat el.

El a subliniat ”ataşamentul Franţei şi al Europei faţă de soluţia cu două state, Israel şi Palestina, care să convieţuiască în pace şi în securitate în frontiere recunoscute internaţional, cu Ierusalimul drept capitală a ambelor state”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Amenințări și reacții după decizia lui Trump privind Ierusalimul: ”Se vor deschide porţile infernului”