Antena Meniu Search
x

New York Times: Starea lui Donald Trump, mai gravă decât s-a recunoscut public după ce a contractat coronavirusul

Fostul președinte al SUA, Donald Trump, a fost mult mai bolnav de COVID-19 decât s-a recunoscut public, dezvăluie New York Times. Miliardarul contractase virusul în luna octombrie 2020, cu câteva săptămâni înaintea alegerilor prezidențiale.

Iulia Iancu
de Iulia Iancu

la 12.02.2021, 16:02

Donald Trump, în timpul unei ultime conferințe de presă în calitate de președinte al SUA
Donald Trump, în timpul unei ultime conferințe de presă în calitate de președinte al SUA - Getty Images
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Deși inițial s-a comunicat că fostul lider de la Casa Albă a avut o formă "ușoară" a bolii, ulterior, potrivit cotidianului american, miliardarul newyorkez ar fi prezentat un nivel de oxigen extrem de scăzut în sânge, dar şi probleme pulmonare, din cauza unei pneumonii.

Donald Trump, care se afla atunci în campanie electorală pentru un al doilea mandat, ar fi fost pe punctul de a fi plasat sub respitaţie artificială pe când era spitalizat la Spitalul Militar Walter Reed din Washington.

Surse au declarat pentru NYT că nivelul saturaţiei cu oxigen al lui Donald Trump ar fi scăzut la 80% la momentul spitalizării acestuia, potrivit news.ro.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Donald Trump a primit un tratament experimental

Donald Trump, care a fost scurt timp spitalizat toamna trecută, a primit terapia cu anticorpi dezvoltată de firma americană Rogeneron, cunoscută ca REGN-COV2, chiar înainte ca tratamentul să primească aprobarea organismului de reglementare.

Acest tratament a fost autorizat, ulterior, în regim de urgenţă, la sfârşitul lui noiembrie, în Statele Unite.

În momentul în care Donald Trump era pe punctul să fie internat la spital, medicul Casei Albe, Sean Conley, evoca un preşedinte ”obosit”, dar care avea un ”moral” bun. Medicul a fost nevoit însă să recunoască faptul că lui Donald Trump i s-a administrat oxigen - în două rânduri - înainte de spitalizare.

NYT subliniază însă că dr. Sean Conley a anunţat că saturaţia în oxigen a lui Donald Trump nu a scăzut sub 93%.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » New York Times: Starea lui Donald Trump, mai gravă decât s-a recunoscut public după ce a contractat coronavirusul