Antena Meniu Search
x

Tratamentul anti-Covid cu plasmă, autorizat în SUA. Trump: "Mă bucur că pot face un anunţ într-adevăr istoric"

În plină campanie electorală, Donald Trump a venit cu o veste pentru bolnavii de COVID din Statele Unite.

de Redactia Observator

la 24.08.2020, 09:09

Vezi și

Donald Trump, președintele SUA: Mă bucur că pot face un anunţ într-adevăr istoric, în lupta noastră cu virusul din China, care va salva nenumărate vieţi. Agenţia pentru Alimente şi Medicamente a emis o autorizaţie de urgenţă, şi este un termen foarte puternic "autorizaţie de urgenţă", pentru tratamentul cunoscut sub numele de "plasma de la convalescenţi".

Tratamentul a fost deja aplicat, experimental, la peste 70.000 de bolnavi din Statele Unite. Acum câteva zile, însă, Trump a criticat agenţia care a autorizat noul tratament. Preşedintele susţinea că funcţionarii agenţiei întârzie aprobarea unor vaccinuri până după scrutinul prezidenţial, pentru a-i compromite şansele de realegere. El a făcut şi acum o aluzie în acest sens.

Donald Trump, președintele SUA: Sincer, cred că sunt oameni în Agenţie şi de fapt, în tot ministerul, care văd că lucrurile sunt ţinute în loc, dar nu le pasă prea mult. Este părerea mea, o părere foarte puternică. Iar motivele lor sunt politice.

Tratamentul cu plasmă este aplicat, tot la nivel experimental, şi în România. Medicii spun că tratamentul poate salva vieţi omeneşti, dar are şi contraindicaţii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Tratamentul anti-Covid cu plasmă, autorizat în SUA. Trump: "Mă bucur că pot face un anunţ într-adevăr istoric"