Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Nicolae Miu, inginerul român din SUA care a înjunghiat mortal un tânăr de 17 ani, şi-a aflat sentinţa

Nicolae Miu, un inginer român de 54 de ani stabilit în Statele Unite, a fost condamnat la 20 de ani de închisoare. Sentinţa vine după ce bărbatul a înjunghiat mortal un tânăr de 17 ani şi a rănit alţi patru adolescenţi pe un râu din statul Wisconsin, acum doi ani. Nicolae Miu a ascultat decizia judecătorului încătuşat, îmbrăcat într-o uniformă de închisoare portocalie şi cu ochii în pământ. Înainte să-şi afle sentinţa, românul a cerut iertare victimelor şi familiilor acestora pentru faptele sale. 

de Redactia Observator

la 01.08.2024 , 14:23

Faptele au avut loc în iulie 2022. Inginerul român căuta telefonul unor prieteni pe malul râului Apple din Wisconsin. A fost înconjurat de un grup de tineri cu vârste între 17 şi 24 de ani. După ce l-au acuzat că e prădător sexual, adolescenţii au început să îl îmbrâncească şi să râdă de el.

În învălmăşeala care s-a iscat, Miu a pus mâna pe cuţit şi i-a înjunghiat pe cei cinci. Isaac, un băiat de 17 ani, a murit în urma rănilor. Prietenii victimei au filmat scena, iar imaginile au fost prezentate în sala de judecată. Românul a susţinut tot timpul că nu a vrut decât să se apere. "Nu ştiam, pe moment, câţi oameni m-au atacat. Dar erau prea mulţi ca să le fac faţă. Aş fi murit dacă nu foloseam cuţitul, aş fi fost ucis în acea zi", a declarat Nicolae Miu, inginer.

Procesul a durat opt zile, timp în care peste 30 de martori au depus mărturie. "Un factor cheie în acest caz au fost propriile acţiuni ale lui Nicolae. După ce i-a înjunghiat pe toţi aceşti oameni, a plecat de acolo, a aruncat cuţitul şi nu a spus nimic grupului cu care era", a declarat Karl Anderson, procuror. În mediul online, mai mulţi oameni îi iau apărarea românului şi spun că a fost provocat.

Vezi și
Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?
Observator » Ştiri externe » Nicolae Miu, inginerul român din SUA care a înjunghiat mortal un tânăr de 17 ani, şi-a aflat sentinţa