Antena Meniu Search
x

Foto Nicolae Miu, românul acuzat că a ucis un adolescent de 17 ani în SUA, a fost găsit vinovat şi riscă până la 97 de ani de închisoare

Românul acuzat că a ucis un adolescent de 17 ani și a rănit alți patru, în SUA, a fost găsit vinovat. Nicolae Miu a susținut mereu că totul s-a întâmplat pentru a se apăra de cei cinci tineri care l-au înconjurat și l-au îmbrâncit. Riscă până la 97 de ani de închisoare

de Redactia Observator

la 12.04.2024, 10:21

Cine este Nicolae Miu, românul acuzat că a ucis cu sânge rece un adolescent de 17 ani și a rănit alți patru, în SUA
Cine este Nicolae Miu, românul acuzat că a ucis cu sânge rece un adolescent de 17 ani și a rănit alți patru, în SUA - Profimedia

Juratii l-au gasit pe Nicolae Miu vinovat de multiple acuzații penale, inclusiv omucidere, în atacul de la Apple River din 2022, în Wisconsin. Verdictul a fost citit în instanță joi, potrivit CBS. El riscă până la 97 de ani de închisoare.

Nicolae l-a ucis pe Isaac Schuman, în vârstă de 17 ani însă a pledat nevinovat în septembrie 2022. Avocații lui au susținut mereu însă că românul le-a înjunghiat pe cele cinci persoane pentru a se apăra, deoarece adolescenții l-au înconjurat și l-au batjocorit, potrivit CBS.

Cine este Nicolae Miu

Nicolae Miu s-a născut în România. Când era adolescent, aproximativ 15 sau 16 ani, a emigrat în Statele Unite pentru că tatăl său dorea ca familia lui să aibă o viață mai bună. Au fost primiți ca refugiați politici și acceptați de o biserică din Minnesota. Avocatul bărbatului, Aaron Nelson, a evidențiat cunoștințele lingvistice ale lui Nicolae; a crescut vorbind românește dar a învățat și rusă. Când s-a mutat în Statele Unite, el știa și franceză și latină. Apoi a învățat și engleza. A mers la școală în Dakota de Sud și apoi a devenit inginer mecanic.

Pe acelaşi subiect

Nicolae Miu s-a stabilit în cele din urmă în Prior Lake cu fosta lui soție, Sondra. Avocatul le-a spus polițiștilor că trăia o viață liniștită și că „nu a avut niciodată probleme înainte”. În 2020, a avut un atac de cord.

Ce făcea Nicolae Miu pe râul Apple înainte de crimă?

Avocatul bărbatului a povestit în fața instanței că românul era alături de prietenii săi Amanda și Ernesto, împreună cu alți adulți, în ziua incidentului. Avea un cuțit la el pentru că prietenul lui i-a cerut să-l aducă. La un moment dat, prietenul bărbatului și-a pierdut telefonul, iar grupul s-a dus să-l caute. Fosta soție a bărbatului a mărturisit că bărbatul își ajuta mereu prietenii și era săritor.

Prietenii victimei au filmat scena, iar imaginile au fost prezentate în sala de judecată. Juraţii au văzut că tinerii îl înconjoară pe român, îl împing şi îl acuză că ar fi prădător sexual. 

Primele trei zile ale procesului au constat în mărturiile mai multor persoane, inclusiv a mamei lui Isaac Schuman, care a povestit momentul în care și-a văzut fiul mort pe malul râului. Ceilalți patru care au fost înjunghiați ,Ryhley Mattison, A.J. Martin, Dante Carlson și Tony Carlson, au depus mărturii împotriva bărbatului. Apărarea însă a respins mărturiile lor, subliniind că unii erau în stare de ebrietate și consumau marijuana, ceea ce ar putea la îndoială credibilitatea lor. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri externe » Nicolae Miu, românul acuzat că a ucis un adolescent de 17 ani în SUA, a fost găsit vinovat şi riscă până la 97 de ani de închisoare