Antena Meniu Search
x

Nicolas Sarkozy a fost eliberat după 18 ore

Nicolas Sarkozy a fost pus sub acuzare pentru corupţie, trafic de influenţă şi violarea secretului anchetei.

de Redactia Observator

la 02.07.2014 , 14:25

 Nicolas Sarkozy a fost pus sub acuzare pentru corupţie, trafic de influenţă şi violarea secretului anchetei. Anchetatorii îi impută fostului preşedinte că a creat o reţea de spioni în sânul magistraturii care îi oferea informaţii despre cazurile în care era cercetat.

Când a ajuns la domiciliul său din Paris, în jurul orei 3 dimineaţa, Nicolas Sarkozy fusese pus sub acuzare de câteva minute. Fostul preşedinte fusese interogat aproape 18 ore. O premieră în istoria celei de-a cincea Republici franceze. Nicolas Sarkozy nu este singurul acuzat în acest caz. Doi magistraţi ai Curţii de Casaţie dar şi avocatul fostului lider de la Elysee au fost reţinuţi şi puşi sub acuzare.

În schimb, anchetatorii cred că Sarkozy dispunea de o reţea de informatori în sânul magistraturii care îi ofereau informaţii secrete dintr-o anchetă ce îl privea. Fostul lider de la Elysee era anchetat din februarie pentru ca ar fi luat bani de la cea mai bogata femeie din Franţa, Liliane Bettencourt, dar şi de la fostul lider libian, Muammar Gaddafi, pentru finanţarea campaniei electorale din 2007.

Vezi și

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Obişnuiţi să consumaţi multivitamine, fără recomandarea medicului?
Observator » Stiri externe » Nicolas Sarkozy a fost eliberat după 18 ore