Antena Meniu Search
x

Video Ninsorile abundente şi viscolul au făcut prăpăd în Europa şi în nord-estul Statelor Unite. Mai multe persoane şi-au pierdut viaţa

O furtună puternică a adus ninsori abundente şi viscol cu forţa unui uragan în nord-estul Statelor Unite. Stratul de zăpadă depus într-o singură zi a depăşit pe alocuri 60 de centimetri. În acest timp, în Europa, o altă furtună violentă a făcut două victime în Marea Britanie şi a lovit, la fel de tare, Danemarca şi nordul Germaniei. 

de Redactia Observator

la 30.01.2022, 11:11

Vezi și

Rafalele de vânt au atins chiar şi 130 de kilometri pe oră pe litoralul statului Massachusetts. Iar la Boston, meteorologii au avertizat că s-ar putea depăşi recordul stratului de zăpadă depus în 24 de ore, în prezent de 70 de centimetri. 

Dan Mckee: Cel mai bun lucru pe care îl puteţi face acum este să nu ieşiţi pe străzi. Staţi acasă, în confortul locuinţei voastre. 

Aproape 6000 de curse aeriene au fost anulate iar trenurile de persoane au fost suspendate. Pe multe şosele s-a interzis circulaţia camioanelor sau chiar a tuturor vehiculelor ce transportă persoane. Locuitorii din New York, Boston şi celelalte oraşe de pe coasta de est au fost rugaţi insistent să stea acasă. Dar şi să ajute, după puteri, la curăţirea zăpezii, după trecerea furtunii. Primarul recent ales la New York, fost poliţist, nu s-a mărginit să dea indicaţii şi a pus mâna pe lopată. 

Eric Adams: Trebuie s-o fac, ca să-mi pot da seama ce fac oamenii de rând din New York. 

Pe acelaşi subiect

Vremea rea a contribuit, probabil, la decesul unei femei în vârstă care a murit de frig în maşina sa. Peste 120.000 de familii au rămas, temporar, fără energie electrică. Dar cu toate aceste efecte dramatice, unii localnici au mărturisit că erau de-a dreptul încântaţi de ninsoare. 

Jesse Ledin: Îmi place zăpada şi am vrut să mă plimb pe afară iar câinelui meu, Brewer, îi place să se joace în zăpadă, aşa că pentru el a fost o bună ocazie să o facă. 

Vântul puternic a făcut ravagii în Marea Britanie

În Europa, o furtună cu mai puţină zăpadă dar cu vânt la fel de violent, botezată Malik, a făcut ravagii în Marea Britanie. Cel puţin două persoane, un copil de nouă ani şi o femeie de 60, şi-au pierdut viaţa strivite de copaci doborâţi de vânt. Un bărbat a scăpat ca prin minune de aceeaşi soartă: un zid de cărămidă s-a prăbuşit peste maşina sa la câteva clipe după ce o părăsise. Pilotul unui avion de pasageri venit din Spania a renunţat în ultimul moment la aterizarea pe aeroportul din Manchester, din cauza rafalelor transversale de vânt. 

Furtuna s-a deplasat spre Germania şi Danemarca unde a provocat, de asemenea, distrugeri. Meteorologii germani au emis avertismente de inundaţii pentru litoralul Mării Nordului şi Mării Baltice iar traficul feroviar spre Hamburg a fost suspendat aproape total. În Danemarca, podul care duce spre Suedia a fost închis iar feriboturile au rămas în porturi. Iar furtuna Malik va fi urmată, chiar în această seară, de alta, care a primit deja un nume, Corrie. Oamenii nu pot decât să spere că va fi mai blândă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde preferaţi să vă cazaţi în vacanţă, la hotel sau închiriaţi un apartament?

Observator » Stiri externe » Ninsorile abundente şi viscolul au făcut prăpăd în Europa şi în nord-estul Statelor Unite. Mai multe persoane şi-au pierdut viaţa