Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Galerie foto Alertă meteo de ninsori și viscol puternic în România. Coduri galben și portocaliu în jumătate de țară, până luni dimineață

Administrația Națională de Meteorologie a emis, sâmbătă, noi avertăzări cod galben și portocaliu în mai multe județe. Specicliștii anunță ninsori abundente și viscol în zona de munte, cu rafale ce pot depăși 140 km/h.

de Veronica Micu

la 29.01.2022 , 12:49

ANM a emis sâmbătă avertizări cod portocaliu și galben de vreme severă. La munte se anunță rafale de până la 140 km/oră. O alertă cod portocaliu vizează 11 județe, alta 21.

Cod galben de ninsori în nord-vestul țării și la munte

Interval de valabilitate: 29 ianuarie, ora 23 – 30 ianuarie, ora 10

Articolul continuă după reclamă

În intervalul menționat, în nord-vestul țării și la munte va ninge moderat, iar vântul va avea 

Pe acelaşi subiect

intensificări, cu viteze de 55...65 km/h. În zona înaltă de munte, rafalele vor depăși 90...100 km/h, 

va fi viscol și vizibilitatea scăzută. 

Cod portocaliu de viscol puternic la altitudini de peste 1600 metri, în Carpații Orientali și în Munții Apuseni 

Interval de valabilitate: 30 ianuarie, ora 02 – 30 ianuarie, ora 10 

Din a doua parte a nopții de sâmbătă spre duminică, la altitudini de peste 1600 m, în Carpații Orientali și în zona Munților Apuseni vântul va sufla tare, cu rafale de peste 120...140 km/h, va fi viscol puternic, zăpadă troienită și vizibilitate foarte scăzută.

meteoromania.ro

Viscol puternic și ninsori abundente, la munte

Cod galben: Interval de valabilitate: 30 ianuarie, ora 10 – 31 ianuarie, ora 10 

În Transilvania, nordul Moldovei, în cea mai mare parte a Olteniei, și în sud-vestul Munteniei, iar pe parcursul zilei de duminică (30 ianuarie) și în Banat și Crișana temporar vântul va avea intensificări, cu rafale ce vor depăși 55...65 km/h, și pe suprafețe mici de peste 70 km/h. La munte rafalele vor depăși 90...100 km/h, zăpada spulberată, iar vizibilitatea scăzută. 

Potrivit avertizării ANM, pe arii restrânse intensificări ale vântului vor fi și în restul teritoriului cu viteze în general de 45...55 km/h.  

Vântul va continua să aibă intensificări și pe parcursul zilei de luni (31 ianuarie) în nordul Moldovei și la munte, îndeosebi în zona înaltă a Carpaților Meridionali și de Curbură. 

meteoromania.ro

Cod portocaliu: Interval de valabilitate: 30 ianuarie, ora 10 – 31 ianuarie, ora 08 

În intervalul menționat, la munte, la altitudini de peste 1600 m vântul va sufla tare, cu rafale 

de peste 120...140 km/h, va fi viscol puternic, zăpadă troienită și vizibilitate foarte scăzută. Local 

ninsorile vor fi abundente îndeosebi în Carpații Orientali.

Vreme caldă în București

Meteorologii anunţă că în Bucureşti vremea va fi caldă duminică. Valori maxime ajung şi la 9 grade Celsius, dar va sufla vântul. În intervalul sâmbătă ora 23.00 - duminică ora 8.00, cerul va fi variabil cu unele înnorări în a doua parte a nopții. Vântul va sufla sufla slab și moderat, trecător cu unele intensificări spre dimineață. Temperatura minimă va fi de -5...-3 grade.

De duminică până luni dimineață, vremea va fi „vântoasă”, dar caldă pentru sfârșitul lunii ianuarie. Vântul va avea intensificări temporare, cu viteze în general de 45...55 km/h. Cerul va fi variabil cu unele înnorări la începutul intervalului. Temperatura maxima va fi de 8...9 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 0 grade.

Veronica Micu Like

Absolventă a Şcolii Superioare de Jurnalism (SSJ). A început la "Gardianul", ca reporter de investigaţii, apoi s-a alăturat echipei "Jurnalul Naţional", unde a scris mai bine de 11 ani. A urmat site-ul miscareaderezistenta.

Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?
Observator » Vremea » Alertă meteo de ninsori și viscol puternic în România. Coduri galben și portocaliu în jumătate de țară, până luni dimineață