Antena Meniu Search
x

Noi proteste in Brazilia cu ocazia vizitei Papei Francisc

Papa Francisc a fost intampinat cu proteste violente in prima zi a vizitei sale in Brazilia. Sute de oameni au protestat fata de bugetul de zeci de milioane de dolari alocat de Guvernul brazilian vizitei papale

Vezi și

Bugetul de zeci de milioane de dolari alocat de Guvernul brazilian vizitei Papei Francisc a starnit revolte si proteste violente in Capitala, chiar in apropiere de vila guvernatorului, unde aterizase Suveranul Pontif in urma cu cateva ore.

Cu doar cateva ore inainte, cateva mii de oameni l-au intampinat pe suveranul pontif cu urale de bucurie si cantece. Papa Francisc a defilat apoi pe strazile capitalei braziliene la bordul papamobilului.

Autoritatile locale i-au propus Suveranului Pontif sa foloseasca o masina cu geamuri antiglont, insa Papa Francisc a respins aceasta idee, ca sa fie mai aproape de credinciosi. "Avem in fata noastra un lider religios sensibil la aspiratiile tinerilor, la oamenii nostri, la justitia sociala, la oportunitati pentru noi toti si la demnitatea cetatenilor", s spus Dilma Rousseff, presedinta Braziliei.

Astazi, Papa Francisc se va odihni pentru a putea pleca incepand de maine in turneu in Brazilia. Vizita sa a fost meticulos programata, insa pare sa fie amenintata de extremisti. Un dispozitiv exploziv a fost descoperit intr-o baie la un sanctuar ce urmeaza sa fie vizitat de Papa saptamana aceasta.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Noi proteste in Brazilia cu ocazia vizitei Papei Francisc