Antena Meniu Search
x

Nou incident la metrou, în Ciudad de Mexico. Zeci de pasageri au fost intoxicaţi

Scurtcircuit în metroul din Ciudad de Mexico: aproximativ 20 de pasageri au fost uşor intoxicaţi. Este cel mai recent episod dintr-o serie de incidente care au dus la întărirea securităţii într-una dintre cele mai frecventate reţele din lume.

de Redactia Observator

la 24.01.2023, 08:53

Ciudad de Mexico
Nou incident la metrou, în Ciudad de Mexico: zeci de pasageri au fost intoxicaţi - Profimedia

"O cantitate mare de fum" a provocat "intoxicarea uşoară a aproximativ 20 de pasageri" cărora li s-au acordat îngrijiri medicale, a explicat directorul metroului, Guillermo Calderon, la postul de televiziune Milenio.

Procuratura a deschis o anchetă, a spus el. Pe 7 ianuarie, o studentă de 18 ani a murit şi alte aproximativ 50 de persoane au fost rănite în urma unei coliziuni între două trenuri. Primarul capitalei Mexicului, Claudia Sheinbaum, a anunţat cinci zile mai târziu trimiterea la metrou a 6.060 de agenţi ai Gărzii Naţionale. Posibilă candidată la prezidenţiale în 2024, Sheinbaum a lăsat să se înţeleagă că este vorba de prevenirea unor eventuale acte de sabotaj, potrivit analizei presei mexicane.

În 2021, 26 de oameni au murit într-un incident la metrou

Pe 15 ianuarie, un vagon s-a detaşat de un tren, provocând o nouă oprire a traficului. În mai 2021, 26 de persoane au murit când un pod aerian s-a prăbuşit la trecerea unei rame de metrou, potrivit Agerpres.

Opoziţia denunţă lipsa investiţiilor în metrou, construit în 1969 de firma RATP pariziană şi care a transportat 837,4 milioane de pasageri în 2021 potrivit autorităţilor locale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Nou incident la metrou, în Ciudad de Mexico. Zeci de pasageri au fost intoxicaţi