Antena Meniu Search
x

"Nu plecăm. Poliția știe că suntem aici". Doi soți români ocupă abuziv o vilă dintr-un parc istoric, în centrul Romei

"Casa del Vignaiolo", o clădire situată în parcul istoric Villa Sciarra din Roma, este ocupată de mai bine de nouă luni de doi soți români care, nu numai că nu au intenția să plece, dar sfidează poliția. Spun că își caută un apartament, dar până acum nu și-au găsit nimic de închiriat la un preț convenabil. "Între timp, vom rămâne aici", a explicat Elena Daniela pentru jurnaliștii publicației Corriere della Sera.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 10.05.2023, 11:22

"Nu plecăm. Poliția știe că suntem aici". Doi soți români ocupă abuziv o clădire din parcul istoric Villa Sciarra, în centrul Romei - roma.corriere.it

Elena Daniela și soțul ei, ambii de naționalitate română, ocupă "Casa del Vignaiolo" de aproximativ un an de zile, de când clădirea aflată în parcul istoric Villa Sciarra, a fost închisă odată cu moartea ultimei nepoate a vechiului custode al imobilului. 

"Toată lumea știe că suntem aici și nimeni nu ne-a spus nimic. Nu ne-au dat niciodată afară", spune Elena, în timp ce privește ușa din lemn ale cărei lacăte au fost sparte și pe care o ține deschisă pentru a lăsa să intre puțină lumină în casă. De altfel, vila nu are curent electric, așa că femeia a așezat mai multe lumânări aprinse pe podea. 

Românca susține, însă, că are "toate permisele necesare" pentru a locui acolo. "Carabinierii, Guardia di Finanza și polițiștii cunosc situația și nu au venit niciodată să ne spună că nu putem rămâne. Stău aici de nouă luni, soțul meu era deja aici când m-am mutat. Și, înainte de asta, la etaj locuiau trei doamne din Rusia", continuă Elena Daniela.

"Casa del Vignaiolo" se află în proprietatea statului

Pe acelaşi subiect

Înainte de a ajunge în clădirea din Villa Sciarra, femeia locuia lângă Piazza Garibaldi și muncea într-un salon de masaj, în timp ce soțul ei lucrează ca zidar.

"Căutăm un apartament de închiriat, dar nu este ușor să găsim ceva ce să ne putem permite. Între timp, vom rămâne aici", a asigurat femeia.

Desigur, gratuit. O situație netolerată de locuitorii zonei, inclusiv de membrii asociației Amici di Villa Sciarra, un grup de voluntari care de ani de zile încearcă să lupte împotriva degradării care afectează parcul istoric. Atât de mult încât, după cum a declarat președintele Annalaura Bussa, "mai mulți cetățeni au depus deja plângeri", însă, până acum nu au primit niciun răspuns. În prezent, proprietatea Casei del Vignaiolo aparține statului. 

Villa Sciarra este un parc istoric situat în inima Romei, care se întinde pe 7 hectare și unde se aflau cândva grădinile și podgoriile lui Iulius Caesar.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » "Nu plecăm. Poliția știe că suntem aici". Doi soți români ocupă abuziv o vilă dintr-un parc istoric, în centrul Romei