Antena Meniu Search
x

Galerie foto O adolescentă pilot, în cartea recordurilor drept cea mai tânără femeie care a zburat singură în jurul lumii

O adolescentă a devenit cea mai tânără femeie pilot care a zburat singură în jurul lumii în urma unei expediţii de cinci luni.

de Redactia Observator

la 21.01.2022, 08:36

Vezi și

Zara Rutherford, în vârstă de 19 ani, a aterizat la Kortrijk-Wevelgem, în Belgia, cu două luni mai târziu decât era planificat, din cauza vremii nefavorabile. În timpul călătoriei, a petrecut o lună blocată în Nome, Alaska, și 41 de zile în Rusia, scrie BBC.

La întoarcere, fosta elevă a Școlii St Swithun, Winchester, a fost întâmpinată de familia ei, jurnaliști și admiratori. Ea a fost însoțită la aterizare de patru avioane din echipa de acrobație acrobatică a Red Devils din Belgia. După aterizare, ea s-a înfășurat în steaguri britanice și belgiene și le-a spus reporterilor: „Este pur și simplu o nebunie"

"Cea mai grea parte a fost zborul deasupra Siberiei - era extrem de frig, iar dacă motorul s-ar fi oprit, aș fi fost la câteva ore distanță de salvare. Nu sunt sigură că aș fi supraviețuit. Abia aștept să le spun oamenilor despre experiențele mele și să îi încurajez pe oameni să facă ceva nebunesc cu viața lor", a spus ea.

Aviatoarea britanică-belgiană, ai cărei părinți sunt ambii piloți, a spus că speră să inspire alte fete să se angajeze în meserii STEM (știință, tehnologie, inginerie și matematică).

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri externe » O adolescentă pilot, în cartea recordurilor drept cea mai tânără femeie care a zburat singură în jurul lumii