Antena Meniu Search
x

O bunicuță din Kiev se antrenează alături de armată pentru a-și apăra țara de o eventuală invazie a Rusiei

O bunică de 59 de ani din Kiev se antrenează cot la cot cu armata pentru a-și apăra țara de o eventuală invazie a Rusiei, scrie Mirror.co.uk. Rumia s-a alăturat sutelor de voluntari pentru a învăța să folosească armamentul, dacă situația o va cere. 

de Redactia Observator

la 06.02.2022, 15:31

O bunicuță din Kiev se antrenează alături de armată pentru a-și apăra țara de o eventuală invazie a Rusiei
O bunicuță din Kiev se antrenează alături de armată pentru a-și apăra țara de o eventuală invazie a Rusiei - Profimedia Images

Rumia, în vârstă de 59 de ani, este originară din peninsula Crimeea, care a fost anexată de Rusia în 2014. Acum, bunicuța a decis să se alăture celor care vor să-și apere țara. Femeia a invățat cum să țină în mână, corect, o armă, folosind o replică de carton. Printre voluntarii înscriși, se numără inclusiv copii, cel mai mic avnd doar patru ani.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Rusia are pregătită aproximativ 70% din puterea de luptă de care crede că ar avea nevoie pentru o invazie pe scară largă a Ucrainei și trimite mai multe grupuri tactice de batalion la granița cu Ucraina, au declarat doi oficial americani pentru Reuters.

În ultimele două săptămâni, numărul grupurilor de batalioane tactice în regiunea graniței a crescut iar vineri acesta a ajuns, de la 60, la 83. Alte 14 sunt în tranzit, au declarat, sub condiția anonimității, surse oficiale ale SUA.

În ceea ce privește cea mai bună perioadă pentru invazie, terenul este așteptat să înghețe în jurul datei de 15 februarie, au mai spus oficialii, ceea ce ar permite tranzitul unităților rusești mecanizate pe teren accidentat. Aceste condiții ar continua să fie "disponibile" până la sfârșitul lunii martie.

Acest calendar, împreună cu un număr și o capacitate tot mai mare a forțelor rusești aflate în apropierea Ucrainei sugerează că "fereastra diplomației se închide", susţin sursele citate. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » O bunicuță din Kiev se antrenează alături de armată pentru a-și apăra țara de o eventuală invazie a Rusiei