Antena Meniu Search
x

O companie din Coreea de Sud îşi supune angajaţii la ritualuri ciudate. Angajaţii stau câte 10 minute într-un coşciug

Coreea de Sud e în plin avânt economic, dar cetăţenii săi sunt cum nu se poate mai nefericiţi. Se sinucid cu zecile în fiecare zi

Vezi și

Coreea de Sud e în plin avânt economic, dar cetăţenii săi sunt cum nu se poate mai nefericiţi. Se sinucid cu zecile în fiecare zi. Iar asta a dat naştere unei practici bizare menite să le redea oamenilor pofta de viaţă.

Sicriile sunt pregătite. La fel şi cei care urmează să le ocupe. Poartă veşmintele tradiţionale de înmormântare. Iar unii au lacrimi în ochi. Tocmai le-au scris mesaje de bun rămas rudele şi prietenilor. La un semn, se aşează în sicrie, unde sunt lăsaţi pradă beznei. Din fericire pentru ei, veşnicia înseamnă, în cazul lor, doar 10 minute.

Scopul acestui ritual cel puţin ciudat este să îi facă pe oameni să se bucure mai mult de viaţă. O spun managerii companiei care îi obligă, practic, pe angajaţi să se supună.

Compania noastră şi-a încurajat mereu angajaţii să îşi schimbe modul de a gândi. Dar e greu să aduci schimbări adevărate. Eu cred că a intra într-un coşciug reprezintă un asemenea şoc încât le va reseta minţile şi vor avea parte de un nou început. Un alt ritual al angajaţilor este râsul forţat. Au, n-au chef, trebuie să hohotească în fiecare dimineaţă, sub supravegherea managerului direct. Iar când nu râd la comandă şi nu plâng la înscenarea propriilor înmormântări, fac gimnastică împreună. Tot pentru a-şi educa spiritul de echipă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Stiri externe » O companie din Coreea de Sud îşi supune angajaţii la ritualuri ciudate. Angajaţii stau câte 10 minute într-un coşciug