Antena Meniu Search
x

Galerie foto O familie din Zaporojie a murit sub dărâmături, în Turcia. Iulia și cei doi fii ai ei locuiau în Hatay de doar câteva luni 

Sfârșit tragic pentru o mamă ucraineancă și cei doi fii ai ei - Zakhar (10 ani) și Matviy (5 ani). Cei trei au murit sub dărâmături, în timpul cutremurelor care au lovit Turcia în 6 februarie. Familia din Zaporojie fugise de război în urmă cu doar câteva luni și locuia în provincia Hatay.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 15.02.2023, 12:57

Iulia Petrova nu a mai putut fi contactată din 6 februarie, după ce seismele devastatoare au lovit Turcia. Tatăl femeii spune că, luni, la exact o săptămână de la dezastru, a fost informat că fiica lui și cei doi nepoței au murit sub clădirea prăbușită. "Din 6 februarie, când a avut loc cutremurul, au încetat să mai comunice. Dar aseară ni s-a confirmat că trupurile lor au fost găsite sub dărâmături", a declarat bărbatul pentru Suspilne.

Trupurile mamei și a celor doi fii ai ei au fost găsite la o săptămână de la cutremure

Iulia și-a luat copiii și s-a mutat la rude în Turcia, în urmă cu câteva luni. Femeia de 46 de ani închiriase un apartament într-un complex rezidențial din orașul Antakya, provincia Hatay. Din nefericire, în timpul seismelor, complexul a fost complet distrus și, după multe zile de căutări, trupurile celor trei au fost găsite sub dărâmăturile clădirii. 

Tatăl Iuliei a mai spus că ginerele său este militar, până de curând a apărat Ucraina în prima linie. Fusese rănit în Zaporojie, dar se recuperase și urma să meargă în Turcia, la soție și copii. Moartea familiei a fost confirmată și de purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe, Oleg Nikolenko.

Pe acelaşi subiect

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

La opt zile după cutremurele violente, peste 41.000 de persoane au fost confirmate decedate în Turcia și Siria. Din 6 februarie, salvatorii turci și echipele de salvare din alte țări caută non-stop trupurile fără viață și pe cei care au avut norocul să supraviețuiască sub dărâmături. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » O familie din Zaporojie a murit sub dărâmături, în Turcia. Iulia și cei doi fii ai ei locuiau în Hatay de doar câteva luni