Antena Meniu Search
x

Video Cutremure în Turcia şi Siria: Bilanţul dezastrului a depăşit 41.000 de morţi. Sute de copii, rămaşi orfani

Cutremur în Turcia şi Siria. Ultimul bilanţ al cutremurelor care au lovit Turcia și Siria vorbeşte de peste 41.000 de morţi. Cel puţin 600 de copii au rămas fără familii şi milioane de oameni nu mai au case. Ieri, după mai bine de nouă zile de seismele devastatoare, nouă oameni au fost găsiţi în viaţă sub ruine.

de Redactia Observator

la 15.02.2023, 09:02

Vezi și

Sunt miracolele care le dau speranţă turcilor. La 200 de ore de la cutremur, un tânăr de 17 ani şi un bărbat au fost scoşi în viaţă de sub ruinele unui bloc din provincia Kahramanmaras din Turcia. După mai bine de 201 ore, o profesoară în vârstă de 26 de ani a fost salvată de sub dărâmături. Femeia a supravieţuit după ce blocul de şase etaje în care locuia s-a prăbuşit peste ea.   

Echipele de intervenţie spun că aud încă voci de sub mormanele de moloz. Însă fiecare clădire prăbuşită ascunde zeci de tragedii. Sunt găsite tot mai des familii întregi îngropate sub ruine. Fostul fotbalist al clubului Chelsea, Christian Atsu, este în continuare căutat. Familia lui stă lângă muntele de moloz sub care acesta s-ar afla şi speră într o minune. 

În tot mai multe localităţi puse la pământ de cutremur, suferinţa este înlocuită de furie. Oamenii acuză regimul Erdogan că a închis ochii la neregulile din construcţii, ba chiar le-ar fi fost complice. Nimeni nu înţelege cum clădiri noi s-au prăbuşit. 

Fetiţa născută sub ruine în Siria este acum păzită de poliţie

Pe acelaşi subiect

În Siria, din cauza războiului civil, echipele de salvare din străinătate nu au ajuns în zonele afectate. Greul îl duc membrii organizaţiei Căştile Albe şi localnicii. 

Opt membri ai aceleaşi familii erau daţi dispăruţi. I-am scos şi i-am îngropat cu propriile mâini. 

O mamă şi bebeluşul ei au fost salvaţi de două ori de sub dărâmături. Prima dată imediat după seism, când au ajuns la spital cu răni uşoare. După câteva zile s-au întors acasă, însă locuinţa s-a prăbuţit complet peste ei. Sunt bine şi medicii sunt optimişti. Fetiţa născută sub ruine în Siria este acum păzită de poliţie, după ce mai mulţi bărbaţi înarmaţi au luat cu asalt spitalul în care se află bebeluşul. Un oficial a declarat că a fost o încercare de a o răpi pe Aya. Suspectul ar fi un asistent care fusese concediat după ce a fotografiat-o pe fetiţă de mai multe ori. După mai multe ore, s-ar fi întors la spital cu bărbaţii înarmaţi care l-ar fi bătut pe director.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Cutremure în Turcia şi Siria: Bilanţul dezastrului a depăşit 41.000 de morţi. Sute de copii, rămaşi orfani