Antena Meniu Search
x

O femeie a născut la scurt timp după ce a fost salvată de sub ruine, în Turcia. Soțul ei a murit înainte să-și cunoască fetița

Faten Al Yousifi, o femeie din Yemen, a fugit din calea războiului din țara sa natală și s-a stabilit în Malatya, Turcia. A scăpat de război, dar nu de cutremurele devastatoare, care au lovit țara în care se mutase. Femeia era însărcinată în 39 de săptămâni atunci când a fost prinsă sub dărâmăturile apartamentului ei din Turcia.

de Cristina Cruceru

la 20.02.2023, 14:42

O femeie a născut la scurt timp după ce a fost salvată de sub ruine, în Turcia
O femeie a născut la scurt timp după ce a fost salvată de sub ruine, în Turcia - BBC

Faten Al Yousifi, însărcinată în 39 de săptămâni, a fost prinsă sub dărâmăturile apartamentului ei din Malatya, Turcia. Femeia era pregătită să-și aducă pe lume copilul, îi decorase camera și avea geanta de maternitate gata. Nici prin cap nu-i trecea ce nenorocire avea să se întâmple.

După zece ore de ghemuit - amețită, deshidratată și temându-se pentru siguranța copilului ei nenăscut - a fost scoasă dintre dărâmături de un prieten de familie, Hisham, și de salvatori.

"Nu am crezut că mai sunt în viață", a declarat Faten joi pentru BBC.

Soțul ei, găsit mort printre dărâmături

Pe acelaşi subiect

Ea a fost transportată de urgență la spital, unde medicii au efectuat o operație de cezariană pentru a o aduce pe lume pe fetița ei Loujain, care înseamnă "argint" în arabă. Dar apoi a venit tragedia. Hisham s-a întors pentru a-l salva pe soțul lui Faten și a fostă șocat să vadă că o clădire din apropiere s-a prăbușit peste apartamentele lor. Soțul lui Faten, Burhan, în vârstă de 29 de ani, murise. Trupul său neînsuflețit a fost recuperat trei zile mai târziu.

Ca orice proaspătă mamă, Faten este lipsită de somn și încearcă să se adapteze la rutinele de hrănire și de somn ale nou-născutului său. "Începutul a fost foarte dificil, mai ales din cauza circumstanțelor", a spus ea.

Cu toate acestea, ea este recunoscătoare. "Le mulțumesc tuturor celor care m-au ajutat și au fost alături de mine", a spus ea. "Am avut o familie când a mea nu era acolo. Ne-am imaginat o viață frumoasă pentru fiica noastră. Dar voia lui Dumnezeu este mai presus de orice, peste tot. Nimeni nu știe unde va fi sfârșitul", a adăugat ea.

Faten s-a mutat cu un prieten în Kocaeli, mai aproape de Istanbul. Iar ambasadorul Yemenului în Turcia, Muhammad Tariq, a vizitat copilul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » O femeie a născut la scurt timp după ce a fost salvată de sub ruine, în Turcia. Soțul ei a murit înainte să-și cunoască fetița