Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Foto 80.000 de oameni dorm sub cerul liber la -8 grade, după ce orașul lor a fost distrus de cutremurele din Turcia: "Toată lumea a pierdut pe cineva"

80.000 de persoane din orașul Turkoglu, Turcia, dorm, în prezent, sub cerul liber după cutremurele devastatoare din Turcia. Oamenii au rămas fără un acoperiș deasupra capului și fără agoniseala de-o viață. Stau în corturi improvizate, în mașini sau pe unde apucă, chiar dacă temperaturile sunt foarte scăzute.

de Cristina Cruceru

la 20.02.2023 , 11:06

Orașul Turkoglu, din apropiere de granița cu Siria, este complet devastat după cutremurele puternice care au făcut ravagii în Turcia. 35 de medici din UK au fost trimiși pentru a ajuta la dotarea unui spital de campanie britanic.

Acesta a fost înființat pe ruinele unui spital distrus de cutremur în orașul Turkoglu. Întregul oraș, cu o populație de 80.000 de persoane, doarme în corturi sau în mașini, la temperaturi de -8C pe timpul nopții. Oamenii îndură frigul și alte lipsuri, după ce au rămas fără un acoperiș deasupra capului.

O echipă de medici britanici, trimisă în Turcia

Articolul continuă după reclamă

Melanie Johnson, asistentă medicală din Anglia, conduce o echipă de aproximativ 35 de medici și personal trimis de organizația caritabilă UK-Med, care intervine în caz de dezastre și conflicte din întreaga lume.

Pe acelaşi subiect

Cadrul medical, în vârstă de 36 de ani, din Bristol, a declarat pentru Mirror: Toată lumea care intră pe ușă a pierdut pe cineva sau îi lipsește o persoană dragă. Este foarte frig și multe din ceea ce vedem sunt oameni bolnavi ca urmare directă a condițiilor în care trăiesc. Localnicii sunt incredibil de puternici, atât de generoși și prietenoși cu noi. Tocmai vorbeam cu o fetiță care își exersa bucuroasă engleza cu mine.

Avea câteva cuvinte, mă saluta și îmi spunea numele surorii ei. Avem jucării cu noi și baloane și alte lucruri de genul acesta. Ca orice copil, ei vor doar să se joace. Printre victime se numără copii prematuri cu leziuni traumatice și echipe de căutare și salvare care suferă de probleme precum dificultăți de respirație cauzate de praf.

Melanie, care a mai lucrat în Ucraina, Bangladesh și Liban, a ținut să mai spună că: "Mama mea este întotdeauna îngrijorată înainte de plecările mele, iar de data aceasta a spus: "Nu poate merge altcineva?". Dar dacă toată lumea ar spune asta, nimeni nu ar merge deloc. Trebuie să ne împărțim resursele la nivel global pentru a îmbunătăți viața tuturor."

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Cu ce preferaţi să plecaţi în vacanţă?
Observator » Stiri externe » 80.000 de oameni dorm sub cerul liber la -8 grade, după ce orașul lor a fost distrus de cutremurele din Turcia: "Toată lumea a pierdut pe cineva"