Antena Meniu Search
x

O femeie a supraviețuit după ce a stat şase zile sub dărâmăturile unei clădiri prăbușite, în China. Bilanţul tragediei se ridică la 53 de morţi

O femeie a fost salvată joi în oraşul chinez Changsha (centrul ţării) după ce a supravieţuit timp de şase zile sub dărâmăturile unei clădiri care s-a prăbuşit pe 29 aprilie. Bilanţul tragediei se ridică la 53 de morţi, potrivit Agerpres.

de Redactia Observator

la 06.05.2022, 10:07

O femeie a supraviețuit după ce a stat şase zile sub dărâmăturile unei clădiri prăbușite, în China. Bilanţul tragediei se ridică la 53 de morţi
O femeie a supraviețuit după ce a stat şase zile sub dărâmăturile unei clădiri prăbușite, în China. Bilanţul tragediei se ridică la 53 de morţi - Profimedia Images

O clădire cu opt etaje, care găzduia un hotel, apartamente şi un cinematograf, s-a prăbuşit pe 29 aprilie în oraşul Changsha dintr-un motiv încă nedeterminat. Bilanţul a ajuns la 53 de morţi. Presa locală a precizat că operaţiunile de salvare sunt "încheiate" în prezent.

Sute de salvatori au fost mobilizaţi în ultimele zile pentru a încerca să găsească zeci de persoane date dispărute. Zece persoane au putut fi extrase vii de sub dărâmături. Printre acestea se numără şi o femeie, captivă sub dărâmături 132 de ore.

Echipa de salvare a detectat semne de viaţă prin metode tradiţionale, lovind obiecte, strigând sau cu ajutorul câinilor dresaţi, utilizând totodată mijloace speciale de intervenţie, precum drone sau detectori de semne vitale, a explicat Liang Buge, expert al echipei de intervenţie.

Proprietarul clădirii, arestat

Deocamdată, 11 persoane, printre care proprietarul clădirii şi o echipă de inspectori de securitate, au fost arestate în legătură cu prăbuşirea clădirii, potrivit autorităţilor din Changsha.

În ultimii ani s-au prăbuşit mai multe imobile în China, precum hotelul din provincia Fujian din martie 2020, în care şi-au pierdut viaţa 29 de persoane, sau o altă clădire din zona turistică Jiangsu, în care au murit 17 persoane, în iulie anul trecut. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » O femeie a supraviețuit după ce a stat şase zile sub dărâmăturile unei clădiri prăbușite, în China. Bilanţul tragediei se ridică la 53 de morţi