Antena Meniu Search
x

"O femeie, Dumnezeu să o binecuvânteze, m-a acoperit cu trupul ei". Ororile trăite de o tânără care a scăpat ca prin minune din bombardamentele rusești

Situaţia este critică în Mariupol. Puţinii soldaţi ucraineni care au mai rămas sunt baricadaţi în fabrica Azovstal şi supuşi atacurilor continue. În oraş, civilii se luptă să supravieţuiască sub dărâmături. Autorităţile ucrainene spun că au informaţii potrivit cărora, de mâine Rusia, ar intenţina să blocheze total coridoarele prin care, oricum, foarte puţini civili mai reuşesc să iasă din oraş.

de Redactia Observator

la 16.08.2022, 12:13

Vezi și

Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei: Sunt bebeluşi acolo şi existase un acord că vor fi evacuaţi. Apoi, la un moment dat, Rusia a refuzat. De aceea spun că nu mai am încredere în negocieri. 

Zelenski a declarat că dacă şi soldaţii rămaşi în Mariupol vor fi ucişi sau capturaţi, negocierile cu Rusia vor fi sistate. 

Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei: Lor nu le pasă dacă e Paşte sau nu. Ştim asta şi le vedem reacţiile. Ştiu că ei oferă poporului nostru doar opţiunea predării sau a captivităţii. 

Atacuri ale Rusiei după scufundarea crucișătorului Moskva

Pe acelaşi subiect

Atacurile Rusiei s-au intensificat după ce crucişătorul Moskva, pe care ucrainenii spun că l-au lovit cu două rachete, s-a scufundat. Zeci de bombe au căzut peste al doilea cel mai mare oraş al Ucrainei şi au lăsat în urmă cel puţin zece morţi şi zeci de răniţi. 

Printre civilii ucişi, un bebeluş de numai 7 luni şi un adolescent de 15 ani. Erau vecinii acestei fete. Karolina a scăpat ca prin minune şi încearcă acum să uite coşmarul prin care a trecut într-unul dintre buncărele din oraş. 

Femeie: A fost o explozie. Am încercat să fug. A căzut lângă mine. Bucăţi de şrapnel zburau în toate direcţiilor. O femeie, Dumnezeu să o binecuvânteze, m-a acoperit cu trupul ei. Este în regulă, nu plânge. 

La Kiev se aude din nou sunetul bombelor

Şi la Kiev, dar şi în centrul ţării, după aproape trei săptămâni de calm, oamenii s-au trezit din nou în sunetul bombelor ruşilor. Vladimir Putin a ordonat reluarea asaltului, deşi spunea că nu va mai bombarda capitala. Pentru că nu mai are trupe şi tancuri aici, atacă acum de pe navele din Marea Neagră şi cu avioanele militare pe care le are în Belarus. 

Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei: Cu cât primim mai repede armele pe care le-am cerut, cu atât mai puternică va fi poziţia noastră şi cu atât mai repede vom avea pace. 

Numai că, Rusia ameninţă acum Statele Unite că va suporta consecinţele dacă va mai trimite arme ucrainenilor. Aceeaşi ameninţare pe care o are şi la adresa statelor europene. Serviciile de informaţii americane sunt de părere că Vladimir Putin este atât de furios, încât ne putem aştepta la orice. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » "O femeie, Dumnezeu să o binecuvânteze, m-a acoperit cu trupul ei". Ororile trăite de o tânără care a scăpat ca prin minune din bombardamentele rusești