Antena Meniu Search
x

Galerie foto O mamă a patru copii, părăsită de soţ la cinci zile după ce a rămas paralizată, şi-a găsit dragostea lângă antrenorul ei personal, în Anglia

Dragostea îşi găseşte drumul până la urmă. O mamă, părăsită de soţ la 5 zile după ce a rămas paralizată, în urma unui accident vascular cerebral, a aflat ce înseamnă cu adevărat iubirea. Cei doi fuseseră căsătoriţi de mai bine de 14 ani, înainte ca bărbatul să o abandoneze pe patul de spital.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 14.02.2021, 16:18

  • La cinci zile de la internare, soțul a decis că mariajul lor s-a încheiat.
  • În timpul recuperării, Riona s-a îndrăgostit de antrenorul ei personal.

Medicii au avertizat-o pe Riona Kelly că s-ar putea să nu mai meargă niciodată după ce a suferit un accident vascular cerebral, dar și-a revenit incredibil datorită iubitului ei, antrenor personal.

Tânăra de 37 de ani din Halifax, Yorkshire, a fost dusă de urgență la spital în martie 2015, după ce a simţit o lovitură puternică în coloana vertebrală; aşa a aflat că a rămas paralizată de la talie în jos.

La doar cinci zile de la internarea ei în spital, soțul a decis că mariajul lor s-a încheiat, în ciuda faptului că aveau şi patru copii: Leighanra, în vârstă de 16 ani, Caleb, în vârstă de 11 ani, Izabela, de nouă ani și Logan, în vârstă de doar cinci ani.

„După ce soțul meu m-a lăsat în spital, prietena mea, Sarah, a devenit ruda mea apropiată, ea și copiii m-au sprijinit în timpul recuperării mele. Privind în urmă îmi dau seama că aveam o căsnicie stricată, dar ne construisem o viaţă împreună şi aveam responsabilităţi. Era momentul în care aveam cel mai mult nevoie de soțul meu” a povestit Riona.

"Mi-aş fi pus capăt zilelor, nu mai voiam să trăiesc"

După șase săptămâni, femeia nu putea încă să-și miște picioarele, iar medicii au avertizat-o că s-ar putea să nu-și revină niciodată.

„În acel moment, medicii mi-au spus că nu voi mai merge niciodată. Am avut un accident de mașină cu 18 luni în urmă și mi-au spus că asta ar fi putut provoca probleme la coloana vertebrală.”

Adaptarea la viața într-un scaun cu rotile a fost dificilă pentru mamă, mai ales fără soțul ei alături.

„Prima dată când am ieșit într-un scaun cu rotile afară am simţit că toată lumea se uită la mine, am urât totul și m-am urât pe mine. Dacă mi-ar fi dat cineva să aleg, mi-aş fi pus capăt zilelor, nu mai voiam să trăiesc."

În mod miraculos, după ore de fizioterapie, Riona a reușit în cele din urmă să facă primii pași.

„Îmi târam corpul ţinându-mă de bara paralelă și nu aveam niciun sentiment în picioare, dar nu-mi păsa, mergeam și asta contează. Medicul meu a fost foarte emoționat, nu-i venea să creadă că am făcut paşii cu ajutorul unui cadru în picioare. În fiecare zi mi-am consolidat forțele și după patru luni de spital mi s-a permis în cele din urmă să plec acasă. Mi-au trebuit 25 de minute să urc 16 trepte și în același timp să cobor din nou, dar eram hotărâtă să fac asta pentru copiii mei.”

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

În timpul recuperării, Riona l-a întâlnit pe antrenorul personal Keith Mason, în vârstă de 35 de ani. După ce au lucrat împreună prin sesiuni de fizioterapie, în final cei doi s-au îndrăgostit.

„După ce am suferit accidentul vascular cerebral, nu numai că a trebuit să mă confrunt cu paralizia, dar am avut de-a face cu pierderea soţului meu şi a căsniciei de 14 ani. După sesiunile de fizioterapie, Keith și cu mine am rămas în contact, el mă întreba cum mă simt şi ce mai fac și relația noastră a înflorit de acolo. Acum suntem împreună de 11 luni, copiii îl plac foarte mult și în sfârșit simt că trăiesc viața pe care o merit”.

Riona a participat de atunci la două maratoane cu ajutorul scaunului cu rotile, iar acum poate merge fără ajutor, potrivit The Sun.

„Acum am nevoie doar de scaunul cu rotile pentru a parcurge distanțe lungi, dar locuinţa mea nu a fost adaptată în acest sens, așa că încerc să nu-l folosesc. Privind în urmă, ce am păţit s-a transformat în cel mai bun lucru care mi s-a întâmplat vreodată. M-am întors în sala de gimnastică și cu ajutorul lui Keith devin mai puternică ca niciodată”.

Fostul soţ al Rionei, Richard, a transmis un mesaj pentru a explica punctul său de vedere, considerând că nu a fost în totalitatea vina lui pentru încheierea mariajului:

„I-am spus Rionei că vreau să divorțez în dimineața de dinaintea accidentului vascular cerebral, nu în timp ce era în spital. În timp ce era în spital, am vizitat-o cât de mult am putut seara, a trebuit să am grijă de copii, să am grijă de casă și să conduc o afacere. Am locuit în casă cu Riona și copiii înainte de ne separa în cele din urmă, iar amândoi am trecut mai departe”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » O mamă a patru copii, părăsită de soţ la cinci zile după ce a rămas paralizată, şi-a găsit dragostea lângă antrenorul ei personal, în Anglia