Galerie foto

O mamă a patru copii, părăsită de soţ la cinci zile după ce a rămas paralizată, şi-a găsit dragostea lângă antrenorul ei personal, în Anglia

De Larisa Andreescu.
Publicat: 14.02.2021, 14:48.
Actualizat: 14.02.2021, 16:18

Dragostea îşi găseşte drumul până la urmă. O mamă, părăsită de soţ la 5 zile după ce a rămas paralizată, în urma unui accident vascular cerebral, a aflat ce înseamnă cu adevărat iubirea. Cei doi fuseseră căsătoriţi de mai bine de 14 ani, înainte ca bărbatul să o abandoneze pe patul de spital.

Riona şi iubitul ei Keith

O mamă a patru copii, părăsită de soţ la 5 zile după ce a rămas paralizată, şi-a găsit dragostea în antrenorul ei personal

Instagram / rionakelly_offical

Medicii au avertizat-o pe Riona Kelly că s-ar putea să nu mai meargă niciodată după ce a suferit un accident vascular cerebral, dar și-a revenit incredibil datorită iubitului ei, antrenor personal.

Tânăra de 37 de ani din Halifax, Yorkshire, a fost dusă de urgență la spital în martie 2015, după ce a simţit o lovitură puternică în coloana vertebrală; aşa a aflat că a rămas paralizată de la talie în jos.

La doar cinci zile de la internarea ei în spital, soțul a decis că mariajul lor s-a încheiat, în ciuda faptului că aveau şi patru copii: Leighanra, în vârstă de 16 ani, Caleb, în vârstă de 11 ani, Izabela, de nouă ani și Logan, în vârstă de doar cinci ani.

„După ce soțul meu m-a lăsat în spital, prietena mea, Sarah, a devenit ruda mea apropiată, ea și copiii m-au sprijinit în timpul recuperării mele. Privind în urmă îmi dau seama că aveam o căsnicie stricată, dar ne construisem o viaţă împreună şi aveam responsabilităţi. Era momentul în care aveam cel mai mult nevoie de soțul meu” a povestit Riona.

"Mi-aş fi pus capăt zilelor, nu mai voiam să trăiesc"

După șase săptămâni, femeia nu putea încă să-și miște picioarele, iar medicii au avertizat-o că s-ar putea să nu-și revină niciodată.

„În acel moment, medicii mi-au spus că nu voi mai merge niciodată. Am avut un accident de mașină cu 18 luni în urmă și mi-au spus că asta ar fi putut provoca probleme la coloana vertebrală.”

Adaptarea la viața într-un scaun cu rotile a fost dificilă pentru mamă, mai ales fără soțul ei alături.

„Prima dată când am ieșit într-un scaun cu rotile afară am simţit că toată lumea se uită la mine, am urât totul și m-am urât pe mine. Dacă mi-ar fi dat cineva să aleg, mi-aş fi pus capăt zilelor, nu mai voiam să trăiesc."

În mod miraculos, după ore de fizioterapie, Riona a reușit în cele din urmă să facă primii pași.

„Îmi târam corpul ţinându-mă de bara paralelă și nu aveam niciun sentiment în picioare, dar nu-mi păsa, mergeam și asta contează. Medicul meu a fost foarte emoționat, nu-i venea să creadă că am făcut paşii cu ajutorul unui cadru în picioare. În fiecare zi mi-am consolidat forțele și după patru luni de spital mi s-a permis în cele din urmă să plec acasă. Mi-au trebuit 25 de minute să urc 16 trepte și în același timp să cobor din nou, dar eram hotărâtă să fac asta pentru copiii mei.”

A post shared by Riona Kelly (@rionakelly_offical)

În timpul recuperării, Riona l-a întâlnit pe antrenorul personal Keith Mason, în vârstă de 35 de ani. După ce au lucrat împreună prin sesiuni de fizioterapie, în final cei doi s-au îndrăgostit.

„După ce am suferit accidentul vascular cerebral, nu numai că a trebuit să mă confrunt cu paralizia, dar am avut de-a face cu pierderea soţului meu şi a căsniciei de 14 ani. După sesiunile de fizioterapie, Keith și cu mine am rămas în contact, el mă întreba cum mă simt şi ce mai fac și relația noastră a înflorit de acolo. Acum suntem împreună de 11 luni, copiii îl plac foarte mult și în sfârșit simt că trăiesc viața pe care o merit”.

Riona a participat de atunci la două maratoane cu ajutorul scaunului cu rotile, iar acum poate merge fără ajutor, potrivit The Sun.

„Acum am nevoie doar de scaunul cu rotile pentru a parcurge distanțe lungi, dar locuinţa mea nu a fost adaptată în acest sens, așa că încerc să nu-l folosesc. Privind în urmă, ce am păţit s-a transformat în cel mai bun lucru care mi s-a întâmplat vreodată. M-am întors în sala de gimnastică și cu ajutorul lui Keith devin mai puternică ca niciodată”.

Fostul soţ al Rionei, Richard, a transmis un mesaj pentru a explica punctul său de vedere, considerând că nu a fost în totalitatea vina lui pentru încheierea mariajului:

„I-am spus Rionei că vreau să divorțez în dimineața de dinaintea accidentului vascular cerebral, nu în timp ce era în spital. În timp ce era în spital, am vizitat-o cât de mult am putut seara, a trebuit să am grijă de copii, să am grijă de casă și să conduc o afacere. Am locuit în casă cu Riona și copiii înainte de ne separa în cele din urmă, iar amândoi am trecut mai departe”.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.