O mamă, nevoită să îşi arunce copilul pe geam pentru a-l salva din incendiul provocat în urma protestelor din Africa de Sud. VIDEO

De Redactia Observator.
Publicat: 14.07.2021, 17:00.
Actualizat: 14.07.2021, 17:01

O mamă din Africa de Sud a fost nevoită să îşi arunce copilul pe fereastra unei clădiri cuprinse de flăcări, în timpul protestelor violente desfăşurate în ultimele zile după condamnarea la închisoare a fostului preşedinte Jacob Zuma.

Mama a fost nevoită să arunce copilul pe fereastră pentru a-l salva

Mama a fost nevoită să arunce copilul pe fereastră pentru a-l salva

Imaginile încărcate pe reţelele de socializare au surprins momentul în care copilul este aruncat pe fereastra unei clădiri din oraşul Durban, care a fost incendiată după ce magazinele de la parter au fost vandalizate. Autorităţile au reușit să îl salveze atât pe copil cât şi pe mama acestuia, cei doi ajungând în cele din urmă împreună, în siguranţă.

Proteste fără precedent în Africa de Sud

Numărul deceselor din Africa de Sud, provocate în urma protestelor violente, fără precedent, a ajuns la 72. Mai multe persoane au fost călcate în picioare în timpul jafurilor din magazine. Poliţia şi armata au folosit gloanţele de cauciuc pentru a încerca să restabilească liniştea. Multe dintre decesele din provinciile Gauteng şi KwaZulu-Natal au avut loc în încăierările haotice când oamenii se înghesuiau pentru a fura alimentele din magazine, aparate electrice, bauturi şi îmbrăcăminte, conform declaraţiilor poliţiei.

Citește și:

Autorităţile au transmis, de asemenea că 27 de decese au fost înregistrate în regiunea KwaZulu-Natal, iar alte 45 în provincia Gauteng. În plus faţă de persoanele ucise, poliţia urmăreşte şi cazurile altor oameni ucişi în urma unor explozii produse după ce aceştia încercau să spargă câteva bancomate.

Violenţele din Africa de Sud au pornit imediat după ce fostul preşedinte Jacob Zuma a fost condamnat la executarea unei pedepse de 1 an şi 3 luni fiind condamnat pentru ultraj faţă de instanţă. Situaţia a degenerat, ajungându-se la o avalanșă de jafuri în mai multe oraşe din cele două provincii.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.