Antena Meniu Search
x

O mamă îi spune fetiței ei că merg "într-o aventură", după ce au fugit de război. Copila vrea doar "să se întoarcă la tati"

Mii de copii se numără printre refugiații care trec granițele Ucrainei în țările vecine, fugind din calea războiului. Pentru a-și liniști fetița, o mamă care a reușit să ajungă, în siguranță, Polonia, i-a spus acesteia că "sunt într-o aventură", scrie BBC

de Redactia Observator

la 16.08.2022, 12:25

O mamă îi spune fetiței ei că merg "într-o aventură", după ce au fugit de război. Copila vrea doar "să se întoarcă la tati"
O mamă îi spune fetiței ei că merg "într-o aventură", după ce au fugit de război. Copila vrea doar "să se întoarcă la tati" - BBC / Captură video

Scene sfâșietoare se desfășoară la granițele Ucrainei, unde sute de mii de persoane, majoritatea femei și copii, încearcă să fugă din calea războiului declanșat de Vladimir Putin. Printre miile de povești s-a remarcat și cea a Kristinei Tinkaliuk care a declarat, pentru BBC, că i-a spus fetiței sale că "au pornit într-o aventură" în Polonia. 

Femeia îi povestește fiicei sale că "pleacă într-o aventură pentru a-și vizita prietenii" din Polonia. Mama are lacrimi în ochi, mai ales că fetița îi cere din ce în ce mai des "să se întoarcă la tati". "Nu pot să îi explic de ce nu putem să ne întoarcem, nu găsesc cuvintele potrivite să îi spun de ce nu este posibil”.

Potrivit ONU, citat de Guardian, 816 civili au fost ucişi de la începutul conflictului, în timp ce 1.333 de persoane au fost rănite. Oficialii de la Kiev au declarat vineri că 222 de persoane au fost ucise în capitală, inclusiv 60 de civili şi patru copii.

În Mariupol, peste 300.000 de civili au rămas captivi, în timp ce armata rusă continuă bombardamentele. În premieră, Rusia anunță că a utilizat, cu o zi în urmă, rachete hipersonice "Kinjal" pentru a distruge un depozit subteran de arme şi muniţii aeriene în vestul Ucrainei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri externe » O mamă îi spune fetiței ei că merg "într-o aventură", după ce au fugit de război. Copila vrea doar "să se întoarcă la tati"