Antena Meniu Search
x

Foto O mamă mai are puțin de trăit, după ce a fost "plimbată" între spitale, în UK. Medicii ar fi dat vina pe Covid-19, iar ea avea cancer

Katie Pritchard, în vârstă de 37 de ani, din Stratford-upon-Avon, Warwickshire, UK, s-a trezit că mai are câteva luni de trăit, din cauza unei boli nemiloase. Femeia a mers de câteva ori la medici, însă aceștia ar fi ignorat simptomele cancerului și ar fi dat vina pe Covid-19. Acum duce o luptă cruntă cu cancerul.

de Cristina Cruceru

la 22.02.2023, 10:56

Katie Pritchard duce o luptă cruntă cu cancerul uterin. Femeia de 37 de ani mai are de trăit câteva luni, după ce a aflat că este grav bolnavă. A mers la medici de câteva ori, însă mulți au ignorat simptomele cancerului și au dat vina pe Covid-19.

Femeia a descoperit un nodul și a mers de urgență la spital. Inițial, o asistentă medicală i-a spus lui Katie că nu are de ce să își facă griji și că simptomele sale ar fi putut fi cauzate de vaccinul Pfizer - sau chiar de o infecție cu transmitere sexuală (ITS). Ulterior, după mai multe investigații, tânăra mamă a fost diagnosticată cu cancer de col uterin, în februarie anul trecut.

Femeia a cerut opinia altui medic, anul trecut, când acesta i-ar fi sugerat că nodulul ar putea fi de la o boală cu transmitere sexuală sau să fi apărut în urma vaccinului de Covid-19. Medicii nu au explicat de ce au crezut că simptomele ei sunt din cauza vaccinului împotriva coronavirusului, însă acesta poate provoca temporar umflarea ganglionilor limfatici, spun experții, conform DailyMail. Nemulțumită de modul în care medicii i-au tratat cazul, Katie a mers la un ginecolog, în februarie anul trecut. Acolo, a fost diagnosticată cu cancer de col uterin.

"După ce m-a examinat, m-a întrebat dacă am venit singură la consultație și, din acel moment, am știut ce avea să spună - știam că este vorba de cancer. Eu însămi lucrez în domeniul sănătății, așa că am știut că era ceva mai mult decât un prolaps de vezică urinară sau o infecție", a spus Katie.

Pe acelaşi subiect

Katie a fost plimbată între "spitale"

Ginecologul ei a fost 'uimit' că asistenta medicală nu a depistat cancerul mai devreme și a sunat la medicul ei de familie pentru a spune că este 'foarte supărat' din cauza diagnosticului greșit pus lui Katie. Femeia fost "plimbată" timp de două luni și jumătate între spitale și consultații, înainte de începerea tratamentului, moment în care cancerul s-a extins.

A fost bolnavă aproape în fiecare zi, a pierdut kilograme, a trebuit să facă mai multe drumuri la spital. Cu toate acestea, a fost liniștită în iunie, când medicii au confirmat că boala dispăruse. A putut să se bucure de o nuntă în familie și s-a întors la pasiunile ei.

Dar un control de rutină, făcut în septembrie, a dezvăluit o mică tumoare pe plămânul ei. Katie suferea de o infecție toracică, iar medicii au crezut că infecția se vedea la o radiografie, lucru pe care l-au presupus și după efectuarea unei biopsii.

A urmat un tratament epuizant timp de 6 săptămâni

În ciuda faptului că a urmat un tratament epuizant de șase săptămâni de chimioterapie și radioterapie și s-a vindecat de cancer în vara anului trecut, boala a revenit la sfârșitul anului 2022. Katie încearcă acum să strângă 200.000 de lire sterline pentru medicamente, care să-i prelungească viața. Femeia speră că acest lucru îi va permite să petreacă mai mult timp cu soțul ei, Tom Cronin și cu copiii lor, Percy, de patru ani, și Cass, de doi ani.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » O mamă mai are puțin de trăit, după ce a fost "plimbată" între spitale, în UK. Medicii ar fi dat vina pe Covid-19, iar ea avea cancer