Antena Meniu Search
x

Foto O regină a frumuseții scrie istorie. Prima femeie transgender care a fost încoronată Miss Nevada şi va lupta pentru titlul de Miss SUA

Kataluna Enriquez, care a fost încoronată Miss Nevada SUA, duminică, va deveni prima femeie transgender care va concura în cadrul competiţei Miss SUA.

de Redactia Observator

la 30.06.2021, 12:10

O regină a frumuseții, Kataluna Enriquez, scrie istorie
O regină a frumuseții, Kataluna Enriquez, scrie istorie - missnvusa; mskataluna

Cu un discurs axat pe conștientizarea ideii de transgender, dar și pe importanţa sănătăţii mintale, Kataluna Enriquez, în vârstă de 27 de ani, a învins alte 21 de concurente, la cazinoul South Point Hotel, în Las Vegas.

''Nu am avut cea mai ușoară călătorie din viață'', a spus ea, potrivit KVVU-TV. ''M-am luptat cu abuzurile fizice și sexuale. M-am luptat cu sănătatea mintală. Nu am avut sprijin. Dar sunt în continuare capabilă să prosper și încă pot supraviețui și să devin un pionier pentru mulți."

Mesaj pentru comunitatea LGBTQ

După câștigul ei, Enriquez a mulțumit comunității LGBTQ de pe Instagram, scriind: ''Câștigul meu este câștigul nostru. Tocmai am scris istorie.'' Organizația Miss Nevada SUA a transmis pe social media felicitări pentru victoria istorică și a distribuit hashtagul #bevisible.

Pe acelaşi subiect

În martie, Enriquez, care anterior participa la concursuri trans specifice, a devenit prima femeie transgender încoronată Miss Silver State SUA, principalul concurs preliminar pentru Miss Nevada SUA. În timpul segmentului de întrebări și răspunsuri al concursului, aceasta a spus: ''Astăzi, sunt o femeie transgender de culoare, mândră. Personal, am învățat că diferențele mele nu mă fac mai puțin decât sunt, mă fac mai mult de atât. Știu că unicitatea mea mă va duce prin toate destinațiile și prin orice ar trebui să trec prin viață.''

Enriquez, care este o americancă filipineză, își proiectează propriile ținute, inclusiv rochia cu paiete curcubeu pe care a purtat-o ​​duminică seara. Ea va reprezenta Nevada la concursul Miss SUA din 2021, care va avea loc pe 29 noiembrie la Paradise Cove Theatre, de la River Spirit Casino Resort din Tulsa, Oklahoma.

Sistemul de concurs Miss Univers, din care face parte Miss USA, cu sediul în Los Angeles, a început să permită participanți transgender încă din 2012. Dacă va fi încoronată Miss SUA, Enriquez va fi a doua concurentă trans într-un concurs Miss Univers, după Angela Ponce, în 2018, potrivit NBC News

Miss America, o organizație separată cu sediul în New Jersey, nu a răspuns imediat la o anchetă cu privire la întrebarea: femeile transgender sau persoanele nonbinare au voie să concureze în competiția sa anuală? Începând din 2018, concursul ar fi fost deschis doar ''femeilor născute în mod natural'', potrivit avocatului. În februarie, un judecător federal a confirmat dreptul unei alte organizații, Miss United States of America, cu sediul în Nevada, de a interzice concurenții transgender din concurs. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » O regină a frumuseții scrie istorie. Prima femeie transgender care a fost încoronată Miss Nevada şi va lupta pentru titlul de Miss SUA