Antena Meniu Search
x

O regiune separatistă vrea alipirea la Rusia. Osetia de Sud discută cu Moscova posibila includere în Federaţia Rusă

Osetia de Sud, regiune separatistă a Georgiei, a discutat cu Moscova despre posibila sa includere în Federaţia Rusă, a relatat duminică agenţia oficială de ştiri rusă RIA, care îl citează pe preşedintele parlamentului Osetiei de Sud, Alan Alborov, informează Reuters, citată de Agerpres.

de Redactia Observator

la 17.03.2024, 10:15

O regiune separatistă vrea alipirea la Rusia. Osetia de Sud discută cu Moscova posibila includere în Federaţia Rusă
- Profimedia

"Discutăm toate aceste probleme în strânsă coordonare cu Rusia, ţinând cont de relaţiile şi tratatele noastre bilaterale", a declarat Alan Alborov, citat de RIA. Alborov a răspuns cu aceste cuvinte la o întrebare despre posibilitatea organizării unui referendum pe această temă.

Moscova a recunoscut "independenţa" regiunilor separatiste Osetia de Sud şi Abhazia după ce a purtat un război cu Georgia în 2008. Ulterior, Federaţia Rusă a oferit sprijin financiar semnificativ şi cetăţenie rusă populaţiilor acestor două regiuni separatiste şi a staţionat acolo mii de militari.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri externe » O regiune separatistă vrea alipirea la Rusia. Osetia de Sud discută cu Moscova posibila includere în Federaţia Rusă