Antena Meniu Search
x

Video "O să-ţi spunem Donald Duck". Trump, pus la pământ de colegii de partid şi acuzat de laşitate, fiindcă refuză să le dea replica

Candidaţii republicani la alegerile prezidenţiale din Statele Unite s-au înfruntat într-o dezbatere televizată. Cele mai importante teme au fost imigrația, sănătatea, economia şi Donald Trump. Absent de la dezbatere, fostul preşedinte american a fost pe buzele tuturor. În timp ce colegii săi de partid îl acuzau de laşitate, fostul preşedinte american se bucura de aplauzele greviștilor din statul Michigan.

de Redactia Observator

la 28.09.2023, 21:23

Vezi și

Şapte candidați republicani s-au unit în fața unei provocări comune: cum să se impună în fața lui Donald Trump pentru a ajunge la Casa Albă. Fostul președinte american a fost taxat de nenumărate ori de colegii de partid pentru că refuză să stea faţă în faţă cu ei. Cel mai vocal dintre ei, fostul său aliat şi guvernator al statului New Jersey, Chris Cristie.

Donald Trump, acuzat de laşitate în nenumărate rânduri

Chris Christie: Donald Trump ar trebuie să fie aici, ca să răspundă, dar nu este. Vreau să mă uit direct la cameră și să zic, Donald, știu că te uiți. Nu poți să te salvezi. Știu că te uiți, da? Și tu nu ești aici, în seara asta, nu din cauza sondajelor, nu din cauza acuzațiilor penale, ci pentru că îți este teamă să apari pe scenă și să-ți aperi palmaresul. 

Trump a anunţat că nu participă la aceste dezbateri, considerate un pas important în drumul lung către Casa Albă, pentru că, în opinia sa, stă foarte bine în sondajele de opinie. Are un avans de aproape 40 de procente.

Pe acelaşi subiect

Următorul clasat este fostul guvernator al statului Florida, Ron DeSantis, cu aproximativ 10% din preferinţele alegătorilor republicani. În schimb, ceilalți candidați, precum fosta ambasadoare la ONU Nikki Haley, antreprenorul Vivek Ramaswamy şi fostul vicepreşedinte Mike Pence nu trec de acest prag. 

Chris Christie: Lasă-mă să-ți zic ce o să se întâmple. Dacă continui să faci asta, nimeni nu o să-ți mai zică Donald Trump, o să-ți spunem Donald Duck.

Subiectul principal în dezbatere a fost TikTok-ul

În afara momentelor, în care pretendenţii la fotoliul de la Casa Albă au făcut front comun împotriva lui Donald Trump, dezbaterea a fost una haotică: candidaţii au vorbit unii peste alţii şi s-au jignit reciproc. Printre cele mai disputate subiecte a fost platforma TikTok şi riscurile pentru copii.  

Vivek Ramaswamy, candidat la prezidenţiale: Una dintre condiţiile pentru a câştiga alegerile este ca mesajul să ajungă la tinerii americani indiferent prin ce mijloace. 

Nikkie Haley, candidat republican: Este atât de enervant, pentru că TikTok este una dintre cele mai periculoase aplicații de social media pe care le-am putea avea și tu - sincer, de fiecare dată când te aud vorbind, simt că îmi insulţi inteligenţa prin ceea ce spui. 

Fostul preşedinte, scăldat în aplauze la Michigan

În acest timp, Donald Trump a preferat să se bucure de aplauzele greviștilor din sectorul auto din Michigan. 

Donald Trump: Ați construit această țară. Iubiți această țară, iar voi sunteți cei care fac ca această țară să meargă. Știți asta, nu? 

Şi dacă adversarii republicani nu îi pun prea mari probleme în lupta pentru Casa Albă, dosarele penale ar putea să o facă. Ieri, fostul preşedinte a fost declarat reponsabil pentru fraudă financiară. Donald Trump a umflat artificial preţul acţiunilor companiilor sale cu peste 2 miliarde de dolari şi riscă să rămână fără celebrul Trump Tower, aflat în inima New York-ului. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » "O să-ţi spunem Donald Duck". Trump, pus la pământ de colegii de partid şi acuzat de laşitate, fiindcă refuză să le dea replica