Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Cum ar fi pierdut rușii sute de soldați dintr-o unitate de elită într-o misiune eșuată în Donețk. Gest rar făcut de Ministerul rus al Apărării

Soldaţii unei unităţi de elită ruse care luptă în Ucraina au publicat o scrisoare de protest în urma pierderilor suferite într-un atac, despre care afirmă că a fost organizat în mod incompetent, relatează website-ul Meduza, citat de Agerpres. Ministerul rus al Apărării a negat relatările militarilor, potrivit News

de Redactia Observator

la 07.11.2022 , 18:55

Ministerul rus al Apărării
Ministerul rus al Apărării a negat relatările unor bloggeri ruşi despre anumite pierderi de pe front - Shutterstock

''Soldaţii brigăzii 155 de infanterie marină din Flota Pacificului au trimis o scrisoare guvernatorului din Primorie, Oleg Kojemiako, plângându-se de acţiunile comandamentului, din care au rezultat pierderi mari'', a scris site de opoziţie cu sediul în Letonia. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Respectiva unitate este considerată o forţă de asalt de elită, dar, cu toate acestea, ea ar fi pierdut în acel atac eşuat circa 300 de soldaţi, care au fost ucişi, şi jumătate din blindate. În atacul efectuat la sfârşitul lunii octombrie asupra micii localităţi Pavlivka, în apropiere de Doneţk, în estul Ucrainei, trupele ruse au fost respinse de cele ucrainene, care au deschis focul asupra lor de pe poziţii mai înalte. 

Articolul continuă după reclamă

Această relatare este confirmată de apariţia pe reţele de socializare a unor postări cu conţinutul scrisorii şi a unor mesaje ale celor care au participat la acea confruntare. Ministerul rus al Apărării a făcut luni un demers care nu îi este caracteristic, negând informaţiile publicate de bloggerii militari ruşi. 

Pe acelaşi subiect

Soldaţii ruşi critică eşecurile Moscovei pe reţelele de socializare

Această dezminţire neobişnuită din partea Ministerului rus al Apărării sugerează că informaţiile vehiculate în spaţiul public au atins un nerv sensibil la Kremlin, într-un moment în care, aflate deja în cea de-a noua lună de război, forţele ruse sunt sub o presiune puternică în regiunile parţial ocupate ale Ucrainei, pe care Moscova le-a proclamat ca fiind propriul teritoriu, notează Reuters.

Soldaţii ruşi, unii dintre ei având audienţe considerabile pe reţelele sociale, au devenit din ce în ce mai critici faţă de eşecurile generalilor Moscovei în teren, mai ales de când Ucraina a recucerit părţi considerabile din teritoriu în nord-estul ţării. Ministrul rus al Apărării a declarat însă că afirmaţiile militarilor nu sunt adevărate. 

"Dimpotrivă, în decurs de 10 zile, unitatea a avansat 5 km în interiorul poziţiilor defensive ucrainene la sud-vest de Doneţk”, a precizat ministerul, citat de RIA. Acesta a negat şi faptul că respectivii comandanţi ai brigăzii ar fi dat dovadă de incompetenţă. "Datorită acţiunilor competente ale comandanţilor unităţii, pierderile puşcaşilor marini pentru perioada dată nu depăşesc 1% din forţa de luptă şi doar 7%  au fost răniţi, o parte semnificativă dintre ei întorcându-se deja la datorie", a transmis Ministerul rus al Apărării.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Cu ce preferaţi să plecaţi în vacanţă?
Observator » Stiri externe » Cum ar fi pierdut rușii sute de soldați dintr-o unitate de elită într-o misiune eșuată în Donețk. Gest rar făcut de Ministerul rus al Apărării