Antena Meniu Search
x

Jumătate de milion de oameni reintră în carantină în Germania, din cauza focarului de coronavirus de la abatorul Tonnies

Jumătate de milion de oameni reintră în carantină în Germania. Autorităţile au tras "frâna de urgenţă" şi au reimpus restricţii de circulaţie forţate de noile cazuri de infectare din abatoare. Peste o mie 500 de oameni au fost testaţi pozitiv în ultimele zile la cel mai mare abator din Germania. Cel puţin 650 dintre ei sunt români.

Ana Constantin
de Ana Constantin

la 23.06.2020, 22:46

Vezi și
  • Cel puțin 650 de români de la abatorul Tonnies au fost depistați cu coronavirus.
  • 500.000 de oameni reintră în carantină pentru cel puțin două săptămâni.

Armin Laschet, premierul landului Renania de Nord-Westfalia: Întregul district Gutersloth va fi izolat! 

Pentru sute de mii de oameni, printre care şi mii de români, timpul a fost dat înapoi. Baruri, săli de fitness, muzee şi cinematografe se închid din nou pentru cel puţin două săptămâni. 

Cei 7 mii de angajaţi ai abatorului au fost izolaţi încă de săptămâna trecută. Iar armata a fost mobilizată pentru a garanta respectarea restricţiilor. Şcoli şi grădiniţe au fost, de asemenea, închise încă de joi. 

Autorităţile sunt îngrijorate, după ce rata de infectare a crescut alarmant în ultimele zile până aproape de 3. Iar factorul determinant este numărul de infectări din abator. Cel puțin 650 dintre cei testaţi pozitiv sunt români. 

Angajat la abatorul Tonnies: Suntem izolaţi cu gard! Nu avem voie să ieşim, nu avem voie la magazin, nu avem voie nimic de sâmbătă. Jos e un fel de gardian care ne păzeşte ca nu cumva să sărim gardul. Ne păzesc mai ceva ca la puşcărie. 

Oana Krichbaum, președinta Asociației Românilor din Pforzheim: Sunt peste 1.500 de oameni testaţi pozitiv. Eu cred că este un cumul de motive. Atât situaţia locuinţelor, dar şi în abator au fost neglijate sau subestimate măsurile pe care ar fi trebuit să le ia.

Prima perioadă de testare se va încheia pe 30 iunie. Iar toate cheltuielile vor fi suportate integral de procesatorul de carne. Pentru unii dintre angajaţi este, însă, insuficient. 

Angajat la abatorul Tonnies: Ce e aici, în abatorul acesta, şi lume și bătaie de joc. Îşi bat joc de ei şi munca multă care e şi cum te exploatează. După trei ani, nu mai poţi, eşti un om terminat. Şi nu-i interesează!

Ministrul Muncii din Germania a sugerat chiar că abatorul ar putea fi acţionat în instanţă şi pus să plătească despăgubiri pentru că a pus în pericol sănătatea angajaţilor dar şi pe cea publică.

Germania a început relaxarea în luna mai. Deşi lăudată pentru modul în care a gestionat epidemia, ţara se teme că virusul începe să câştige din nou teren. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Jumătate de milion de oameni reintră în carantină în Germania, din cauza focarului de coronavirus de la abatorul Tonnies