Antena Meniu Search
x

Oficialii UE şi-au luat rămas bun de la Angela Merkel. Fără ea, reuniunile vor fi ”ca Roma fără Vatican sau Parisul fără Turnul Eiffel”

Şefii de stat din Uniunea Europeană (UE) au ovaţionat-o în picioare pe Angela Merkel, la cel de-al 107-lea şi ultimul summit european la care participă, după 16 ani în care s-a aflat la putere în Germania.

de Redactia Observator

la 22.10.2021, 17:50

Oficialii UE şi-au luat rămas bun de la Angela Merkel, la ultimul summit la care participă
Oficialii UE şi-au luat rămas bun de la Angela Merkel, la ultimul summit la care participă - Profimedia

”Sper că nu v-a supărat această ceremonie, la ultimul vostru summit”, i-a spus Charles Michel, preşedintele Consiliului European. ”Fără Angela Merkel, reuniunile Celor 27 ”sunt ca Roma fără Vatican sau Parisul fără Turnul Eiffel”, a adăugat el, potrivit unei surse europene citate de news.ro.

”Despărţirea dumneavostră de scena europeană ne afectează politc şi ne umple totodată de emoţie”, a continuat Charles Michel, care a aplaudat ”înţelepciunea” cancelarului ce i-a marcat pe europeni ”mai ales în perioade delicate”.

Angela Merkel, ”artizana păcii în UE”

Şefi de stat şi de guverne UE au lăudat spiritul de compromis al conducătoarei germane aflate pe picior de plecare. Austriacului Alexander Schallenberg a catalogat-o drept ”artizana păcii în UE”.

La acest ultim summit, la care Polonia a fost criticată din cauza încălcării statului de drept, Merkel şi-a pus din nou amprenta şi a pledat în favoarea unui dialog cu Varşovia. Liderii europeni i-au oferit cancelarului un cadou reprezentând clădirea în care au loc summiturile europene.

În intervenţia sa, Charles Michel i-a adus de asemenea un omagiu suedezului Stefan Löfven, care pleacă în noiembrie din postul de premier, pe care-l deţine din 2014. ”Ne-aţi marcat reuniunile prin prezenţa dumneavoastră puternică”, i-a spus Charles Michel, salutându-i angajamentul în favoarea ”progresului social”, potrivit diplomatului european citat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Oficialii UE şi-au luat rămas bun de la Angela Merkel. Fără ea, reuniunile vor fi ”ca Roma fără Vatican sau Parisul fără Turnul Eiffel”