Antena Meniu Search
x

Olga, o mamă singură din Siberia, rugată să plece la război în Ucraina, ca să-și achite datoriile la bancă: "Nu e clar unde să-mi duc copiii"

Război Rusia - Ucraina. O femeie din Krasnoiarsk, un oraș din Siberia, a fost "invitată" să semneze un contract cu ministerul rus al Apărării şi să meargă la război în Ucraina, pentru a putea să-şi achite datoriile la bancă. Olga, mamă a doi copii, a făcut un împrumut la bancă de 800.000 de ruble (8.400 de dolari), dar nu a mai reuşit să achite creditul după divorţ, motiv pentru care împotriva ei au fost declanșate proceduri de executare silită.

de Redactia Observator

la 01.11.2023, 12:35

Olga, o mamă singură din Siberia, rugată să plece la război în Ucraina, ca să-și achite datoriile la bancă - capturi ngs24.ru / echofm.online

Pe 27 octombrie, Olga spune că a găsit sub ştergătoarele de parbriz ale maşinii sale o citaţie la biroul de recrutare militară din districtul local, a relatat marţi site-ul Ngs24 din regiunea Krasnoiarsk.

Femeii i s-a spus să se înroleze ca soldat în armata rusă, "ceea ce îi va permite să ia măsuri pentru a-şi achita datoriile în cadrul procedurii de colectare obligatorie", se arată în scrisoarea publicată de Ngs24. "Ei îmi propun să mă prezint la biroul de recrutare şi înrolare şi să plec în baza unui contract în zona 'operaţiunii militare speciale' (după cum numeşte Rusia oficial războiul pe care îl duce în Ucraina, n.r.) pentru a-mi plăti datoria. Iată prima foaie de hârtie în care mă roagă să mă prezint (la biroul de înregistrare şi înrolare militară), iar pe a doua foaie scrie cu cât sunt datoare băncii. Şi asta - spun ei - mă va ajuta să închid creditul. Nu este clar unde să duc copiii", a declarat Olga.

Executorii judecătorești spun că ce a primit femeia este doar un pliant şi nu o citaţie propriu-zisă

Femeia, mama a doi copii - de 9 și 13 ani, a făcut un împrumut de 800.000 de ruble (8.400 de dolari) de la Sberbank (Banca de Economii a Rusiei) pentru renovarea apartamentului, dar nu a mai reuşit să achite creditul după divorţ. Dar femeia nu are livret militar şi nici studii medicale pentru a se putea înrola ca soră medicală. În plus, ea mai spune că este singur întreţinător al celor doi copii şi nu-i poate lăsa de izbelişte.

Jurnaliştii de la Ngs.24 au cerut explicaţii serviciului executorilor judecătoreşti din Krasnoiarsk, unde li s-a spus că ceea ce a primit femeia este doar un pliant şi nu o citaţie propriu-zisă. Astfel de recomandări nu sunt personalizate şi au un caracter informativ pentru rău platnici, deoarece colectarea creanţelor este suspendată dacă aceştia participă la operaţiunile armate (în Ucraina), a declarat un reprezentant al serviciului citat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri externe » Olga, o mamă singură din Siberia, rugată să plece la război în Ucraina, ca să-și achite datoriile la bancă: "Nu e clar unde să-mi duc copiii"