Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Un alt om de afaceri rus s-a "sinucis" la Moscova. Ce legături avea cu Vladimir Putin

Mihail Rogachev, un om de afaceri rus în vârstă de 64 de ani, fost vicepreședinte al fostei companii petroliere Yukos, a murit după ce a căzut de la geam, au relatat în weekend agențiile de presă TASS și RIA Novosti. Moartea sa este considerată a fi o sinucidere. 

de Redactia Observator

la 21.10.2024 , 15:19

Om de afaceri rus a fost găsit mort la Moscova după ce a căzut din fereastră. Cine a fost Mihail Rogachev Om de afaceri rus a fost găsit mort la Moscova după ce a căzut din fereastră. Cine a fost Mihail Rogachev - MASH

Mihail Rogachev, fostul vicepreședinte al companiei petroliere Yukos care a aparţinut în anii 2000 oligarhului Mihail Hodorkovski, a fost găsit mort pe 20 octombrie după ce ar fi căzut de la etaj. Cadavrul lui a fost găsit de şoferul său în jurul orei 8.30 în curtea casei din Moscova, unde locuia. Moartea sa este investigată drept o sinucidere, potrivit TASS

Potrivit Mash, un canal de știri de pe Telegram, care ar avea legături cu forțele de ordine, Rogachev suferea de cancer în stadiu avansat şi a lăsat în urmă un bilet de adio. Informaţia este disputată de canalul de Telegram anonim VChK-OGPU. Acesta susţine că surse nenumite din "cercul apropiat" lui Rogachev au negat că ar fi avut cancer şi au susţinut că moartea sa a fost neașteptată.

Canalul care pretinde că are legături cu agențiile de securitate, a relatat că, deși Rogachev a avut probleme de sănătate în ultimii ani, acestea "nu au fost critice" și că a luat legătura cu familia sa în noaptea precedentă fără a lăsa suspiciunea că ar urma să se sinucidă. Publicaţia independentă Novaya Gazyeta a relatat că în ziua morții sale "a luat micul dejun cu cei dragi și era într-o dispoziție normală". 

Articolul continuă după reclamă

Cine a fost Mihail Rogachev

Rogachev a deținut diverse funcții în Yukos din 1996 până în 2007, inclusiv cea de vicepreședinte. Ulterior a fost director executiv al fondului de investiții private ONEXIM Group și director general adjunct al companiei metalurgice Nornickel. Fostul oligarh Mihail Hodorkovski, în prezent activist de opoziție, a deținut Yukos până când autoritățile ruse l-au arestat în 2003 din motive politice susţine el, legate de opoziția sa față de Vladimir Putin. Compania Yukos a fost închisă în 2007 iar Hodorkovski a fost grațiat de Putin în 2013 iar de atunci locuieşte în exil în Elveţia şi la Londra. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Preferaţi să cumpăraţi aur sau să deschideţi conturi de economii?
Observator » Ştiri externe » Un alt om de afaceri rus s-a "sinucis" la Moscova. Ce legături avea cu Vladimir Putin