Antena Meniu Search
x

Video Omicron provoacă haos pe aeroporturile lumii. Aproape două mii de curse aeriene anulate în a treia zi de Crăciun, dintre care jumătate doar în SUA

Răspândirea accelerată a variantei Omicron de Covid-19 obligă, din nou, guvernele lumii să ia în considerare restricţii, cu riscul de a afecta serios economia. Deciziile diferă de la o ţară la alta. Între timp, Omicron provoacă haos în transportul aerian internaţional, într-o perioadă în care toată lumea pleacă în vacanţă. Ieri au fost anulate aproximativ două mii de curse aeriene, din care jumătate numai în Statele Unite.

de Redactia Observator

la 28.12.2021, 08:51

Vezi și

Guvernul de la Londra nu va impune, până la Anul Nou, noi restricţii, deşi numărul infectărilor a atins un nivel record chiar de Crăciun. Decizia se referă numai la Anglia şi este serios criticată de oamenii de ştiinţă. Dar guvernul speră să limiteze efectele contagiunii prin stimularea vaccinării, inclusiv cu doza de rapel. 

Sajid Javid, ministrul Sănătăţii din Marea Britanie: Din păcate, dacă ne uităm la internările în spital din ultimul timp, un număr disproporţionat de asemenea oameni sunt nevaccinaţi. Iar dintre cei care au nevoie de terapie intensivă, o proporţie şi mai mare sunt nevaccinaţi. 

Infectările au ajuns la un nivel fără precedent şi în Franţa

Infectările au ajuns la un nivel fără precedent şi în Franţa dar nici aici nu va fi carantină de Revelion. Însă participarea la concerte şi alte adunări va fi drastic limitată. Consumul de hrană sau apă în transportul public va fi interzis, pentru ca pasagerii să rămână permanent cu măştile pe faţă. Iar accesul în restaurante, teatre, săli de sport şi alte spaţii publice ar putea fi permis numai celor vaccinaţi. 

Pe acelaşi subiect

Jean Castex, premierul Franței: Va fi necesară o dovadă de vaccinare pentru a intra. Prezentarea unui test (negativ) nu va mai fi suficientă.

Şi în Germania se impun noi restricţii, dar ele diferă de la un land la altul, conform sistemului federal al ţării. Măsurile sunt mai severe pentru cei nevaccinaţi, aproape 30 la sută din populaţie. 

Chistoph Herbst, preot german: Credem că avem o responsabilitate mai presus de noi înşine şi că trebuie să ajutăm societatea cu resursele pe care le avem.

Biden nu a anunţat noi restricţii

În Statele Unite, într-o videoconferinţă cu guvernatorii statelor federale, preşedintele Biden nu a anunţat noi restricţii, dar a promis măsuri pentru intensificarea testării. 

Joe Biden, președintele SUA: Văzând cât de greu a fost pentru unii oameni să se testeze, în weekend, este clar că mai avem mult de lucru. 

Aglomerate sunt şi aeroporturile americane după ce mii de curse au fost suspendate din cauza infectării membrilor de echipaj cu Covid. 

Anthony Fauci, consilier medical Casa Albă: Dacă vaccinarea devine o condiţie, va fi încă un stimulent pentru ca mai multă lume să se vaccineze. Iar asta (obligaţia vaccinării) pentru cursele aeriene interne cred că trebuie luată în considerare foarte serios. 

Americanii au primit o veste mai bună de la Centrul pentru Controlul Bolilor: pentru persoanele infectate dar asimptomatice, durata izolării va fi redusă de la zece la cinci zile. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Omicron provoacă haos pe aeroporturile lumii. Aproape două mii de curse aeriene anulate în a treia zi de Crăciun, dintre care jumătate doar în SUA