Antena Meniu Search
x

OMS, despre tratamentul dezvoltat de Merck: "Poate fi o nouă armă împotriva Covid-19". Cum se utilizează medicamentul şi cât costă

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a anunţat că studiază datele privind eficacitatea Molnupiravir, un medicament sub formă de pastile, cu administrare orală, dezvoltat de compania germană Merck.

de Redactia Observator

la 12.10.2021, 18:32

OMS, despre tratamentul dezvoltat de Merck: "Poate fi o nouă armă împotriva Covid-19". Cum se utilizează medicamentul şi cât costă
- Profimedia

OMS consideră că medicamentul germanilor "ar putea fi o nouă armă de luptă împotriva pandemiei", notează EFE. "Este un progres interesant, deşi trebuie să vedem toate datele complete", a declarat la o conferinţă de presă purtătorul de cuvânt al OMS, Christian Lindmeier. Compania Merck a anunţat la începutul săptămânii că a depus cererea de autorizare la Agenţia pentru Alimente şi Medicamente din Statele Unite.

Conform datelor cercetătorilor de la Merck, studiile clinice au demonstrat că Molnupiravir reduce cu până la 50% riscul de spitalizare şi deces la pacienţii diagnosticaţi cu Sars-Cov2. OMS a ţinut totuşi să sublinieze că, chiar dacă medicamentul celor de la Merck va fi aprobat, el nu va reprezenta singura soluţie pentru a scăpa de pandemie. Purtarea măştii şi distanţarea fizică rămân în continuare "arme" în lupta cu virusul.

Cum funcţionează Molnupiravir

Spre deosebire de vaccinurile anti-Covid și alte medicamente aflate deja pe piață, Molnupiravir a fost conceput pentru a introduce anumite erori în codul genetic al virusului SARS-CoV-2, care nu îi mai permit virusului să se replice.

Pe acelaşi subiect

Tratamentele cu anticorpi, cum este cel de la Regeneron Pharmaceuticals, au fost autorizate, însă se administrează prin perfuzii și necesită spitalizarea. Dacă pastila Molnupiravir va fi autorizată, poate fi administrată pe cale orală, potrivit Wall Street Journal. Schema de tratament include 40 de pilule, câte 8 pe zi, timp de cinci zile, administrate în cinci zile după apariția simptomelor de Covid.

Potrivit grupului Merck, secvenţierile genetice realizate până în prezent au arătat că pastila Molnupiravir este eficientă împotriva tuturor variantelor noului coronavirus, inclusiv împotriva variantei Delta, care are o transmisibilitate foarte ridicată.

Cât va costa o cutie de Molnupiravir

Grupul Merck se aşteaptă să producă 10 milioane de cutii de Molnupiravir până la sfârşitul anului 2021 şi un număr mai mare de doze începând din 2022. Compania a semnat un contract cu guvernul american pentru a furniza 1,7 milioane de cutii de Molnupiravir cu preţul de 700 de dolari per cutie (aproximativ 3.000 de lei).

CEO-ul companiei a dezvăluit că Merck a încheiat acorduri similare cu guvernele altor ţări şi se află în negocieri cu alte state. Compania intenţionează să adopte o strategie de preţuri diferenţiate, în funcţie de criteriul veniturilor medii din fiecare ţară.

Și Astrazeneca a anunțat astăzi că cocktailul său de anticorpi, numit AZD7442, a reușit să reducă manifestările severe sau decesele la pacienții ne-spitalizați, în cadrul unui studiu în fază avansată.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri externe » OMS, despre tratamentul dezvoltat de Merck: "Poate fi o nouă armă împotriva Covid-19". Cum se utilizează medicamentul şi cât costă