Antena Meniu Search
x

ONU condamnă atentatele teroriste din Franța, Kuweit și Tunisia

Secretarul general și Consiliul de Securitate al ONU au condamnat cu fermitate vineri atacurile comise în aceeași zi în Franța, Tunisia și Kuweit și au cerut ca autorii acestora să fie deferiți justiției

Secretarul general și Consiliul de Securitate al ONU au condamnat cu fermitate vineri atacurile comise în aceeași zi în Franța, Tunisia și Kuweit și au cerut ca autorii acestora să fie deferiți justiției

Ban Ki-moon a condamnat "în termenii cei mai fermi atacurile teroriste din Tunisia, Kuweit și Franța", potrivit unui comunicat transmis de purtătorul său de cuvânt.

"Cei vinovați de aceste îngrozitoare acte de violență trebuie să fie aduși rapid în fața justiției", a adăugat el.

Ban Ki-moon a promis că aceste "atacuri înfiorătoare" nu vor reuși să slăbească hotărârea comunității internaționale de a combate violența, ci vor întări angajamentul de a-i învinge "pe cei implicați în crime, distrugeri și anihilarea culturii și dezvoltării umane".

De asemenea, cei 15 membri ai Consiliului de Securitate au condamnat în unanimitate atacurile, comise în a doua vineri a lunii ramadanului, sfântă pentru musulmani.

Ei au subliniat într-o declarație "necesitatea de a-i prezenta în fața justiției pe autorii acestor acte reprobabile de terorism".

În Tunisia, 38 de persoane, printre care turiști străini, au fost ucise, de un individ înarmat care a deschis focul la orele prânzului într-un hotel și pe o plajă din stațiunea Sousse, cel mai grav atentat din istoria recentă a unei țări care se confruntă cu creșterea amenințării jihadiste după revoluția din 2011. Atentatul a fost revendicat în cursul nopții de vineri spre sâmbătă de gruparea extremistă sunnită Statul Islamic (SI).

În Franța, un bărbat a fost decapitat într-un atentat jihadist comis la un centru industrial sensibil din apropiere de Lyon (centru-est), al cărui autor presupus a fost arestat.

În Kuweit, un atentat împotriva șiiților, revendicat de SI, a vizat o moschee din capitală, făcând cel puțin 27 de morți, potrivit unui bilanț oficial.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
onu
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » ONU condamnă atentatele teroriste din Franța, Kuweit și Tunisia