Antena Meniu Search
x

Opt persoane rănite într-un presupus atac terorist în Suedia

Opt persoane au fost rănite, într-un ”presupus atac terorist” în sudul Suediei, potrivit poliţiei, citată de AFP. Două dintre persoane sunt în stare gravă

de Monica Palade

la 03.03.2021, 21:57

Opt persoane rănite într-un presupus atac terorist în Suedia - Shutterstock

Presupusul agresor, un bărbat în vârstă de douăzeci de ani, a fost rănit la picior după ce poliția a tras în el şi arestat. Bărbatul a fost transportat la spital pentru îngrijiri.

Incidentul a avut loc miercuri după-amiaza în Vetlanda, un orășel din sudul țării.

Autorităţile au susţinut inițial că este vorba de o tentativă de crimă, dar au revenit mai târziu spunând că suspecteză un atac terorist.

Situaţie sub control

"Poliţia are situaţia sub control în Vetlanda, cea a fost urgent a trecut şi ne concentrăm pe investigaţie", au transmis autorităţile. 

"Nu există indicii că ar mai exista un alt atacator în acest incident".  

O anchetă a fost deschisă cu privire la felul în care poliţiştii au intervenit. "Fiind o investigaţie în curs, nu vom da detalii despre arestare şi despre faptul că agenţii au deschis focul", se arată într-un comunicat al Poliţiei. 

Serviciul suedez de Securitate investighează incidentul

Investigaţia este coordonată de Serviciul suedez de Securitate (SÄPO).

"Motivul atacului nu este clar, suspectul nu a fost încă audiat. Va fi audiat după ce va primi îngrijiri medicale", a declarat Angelica Israelsson Silfver, purtătorul de cuvânt al Poliţiei suedeze, conform publicaţiei Aftonbladet.

"Investigăm dacă este vorba de un motiv de tip terorist. Investigaţia preliminară se referă la tentative de omor", a explicat un alt oficial din cadrul Poliţiei, Jonas Lindell.

Premierul Stefan Löfven a condamnat atacul. "Gândurile mele sunt la persoanele rănite în atacul din Vetlanda şi la rudele acestora. Condamn această agresiune oribilă. Întreaga societate se mobilizează pentru contracararea acestor acte odioase", a afirmat premierul Suediei.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Citeşte şi: Explozie la sediul central al companiei Lidl din Germania: Cel puțin trei persoane au fost rănite

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Opt persoane rănite într-un presupus atac terorist în Suedia