Antena Meniu Search
x

Oscar Pistorius a primit permisiunea de a calatori in strainatate. Atletul se gandeste la participarea la Campionatele Mondiale

Sprinterul sud-african Oscar Pistorius, acuzat de uciderea prietenei sale, a primit permisiunea de a calatori in strainatate, dupa ce a atacat in instanta termenii eliberarii pe cautiune.

Judecatorul Bert Bam de la Inalta Curte din Pretoria a anuntat ca sportivul de 26 de ani va putea parasi Africa de Sud in anumite conditii, una dintre acestea fiind comunicarea itinerariului cu o saptamana inainte.

Mai mult decat atat, Pistorius a primit si dreptul de a se intoarce in locuinta sa din Pretoria, acolo unde, pe 14 februarie, a impuscat-o mortal pe Reeva Steenkamp, iubita sa de 29 de ani.

Atletul a negat ca si-a ucis prietena premeditat, spunand ca a impuscat-o din greseala, crezand ca este un hot.

Pistorius fusese eliberat pe cautiune pe data de 22 februarie, tot atunci primind si interdictia de a parasi tara.

Tot atunci, sportivul, primul din istorie care a participat atat la Jocurile Paralimpice, cat si la cele Olimpice, a fost obligat sa-si predea pasaportul, sa evite orice contact cu martorii din acest caz, sa raporteze de doua ori pe saptamana la politie si sa se abtina de la consumul de alcool.

Insa judecatorul Bert Bam a considerat ca decizia de a-i interzice lui Pistorius sa paraseasca tara a fost una gresita, dupa ce avocatul atletului, Barry Roux, a caracterizat conditiile eliberarii pe cautiune ca fiind un „arest la domiciliu”.

Desi BBC noteaza ca Pistorius nu si-a reluat antrenamentele si nu intentioneaza sa revina prea curand in competitiile oficiale, agentul sau, Peet van Zyl, nu a exclus ca o participare a sud-africanului la Campionatele Mondiale de atletism de la Moscova, care vor avea loc in luna august.

„Daca va fi pregatit si se va califica, Campionatele Mondiale reprezinta cu siguranta un obiectiv. Oscar este cel care va decide daca se va antrena si va concura”, a spus van Zyl.

sursa: Antena 3

sursa foto: Intact Images

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Oscar Pistorius a primit permisiunea de a calatori in strainatate. Atletul se gandeste la participarea la Campionatele Mondiale