Antena Meniu Search
x

Ostracizată de Occident, Rusia strânge relațiile cu Iran. Teheranul și-a exprimat sprijinul ferm pentru Putin în războiul din Ucraina

Liderul suprem al Iranului, Ayatollahul Ali Khamenei, şi-a reiterat reproşurile la adresa Occidentului în legătură cu extinderea NATO către est și și-a exprimat sprijinul ferm pentru Vladimir Putin în războiul din Ucraina. 

de Redactia Observator

la 20.07.2022, 11:45

Iranul și-a exprimat sprijinul ferm pentru Putin și războiul din Ucraina
Iranul și-a exprimat sprijinul ferm pentru Putin și războiul din Ucraina - Profimedia Images

Dacă Rusia nu ar fi luat iniţiativa în războiul împotriva Ucrainei, s-ar fi confruntat cu un atac din partea NATO, a spus Khamenei în cursul convorbirilor cu preşedintele rus Vladimir Putin, marţi, la Teheran, potrivit AP.

„Dacă drumul ar fi fost deschis pentru NATO, această alianță nu ar fi recunoscut nicio limită și graniță”, i-a spus Khamenei lui Putin. Dacă Moscova nu ar fi acţionat mai întâi, a adăugat el, alianţa occidentală „ar fi purtat un război” pentru a readuce peninsula Crimeea sub controlul Kievului.

Liderul spiritual iranian a făcut aluzie astfel la argumentul invocat de Rusia conform căruia Moscova s-a simţit constrânsă ca urmare a primirii statelor din Europa de Est în alianţa militară şi în special de potenţiala aderare a Ucrainei la NATO.

Iranul și-a exprimat sprijinul ferm pentru Putin

Khamenei, care conform constituţiei are ultimul cuvânt în toate chestiunile strategice din Iran, a asigurat Rusia de sprijinul său, menţionând că relaţiile Moscovei cu Iranul, amândouă afectate de sancţiunile SUA, sunt bune, scrie Agerpres.

El a îndemnat totodată forţele armate ale SUA să se retragă din războiul civil din Siria şi a făcut apel la slăbirea dolarului pe piaţa valutară internaţională.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Ostracizată de Occident, Rusia strânge relațiile cu Iran. Teheranul și-a exprimat sprijinul ferm pentru Putin în războiul din Ucraina