Antena Meniu Search
x

Panică la bordul unui avion Airbus, după ce unul dintre motoare s-a defectat în zbor. Incident aviatic în Australia

Piloţii unui zbor al companiei Qantas Airways au oprit unul dintre cele două motoare ale unui avion Airbus după o problemă apărută luni seară în timp ce se apropiau de Perth, dar aeronava a aterizat în cele din urmă în siguranţă, a declarat marţi compania aeriană pentru Reuters.

de Redactia Observator

la 26.03.2024, 09:42

Aterizare cu probleme pe un aeroport din Australia. Un avion Airbus a aterizat cu un singur motor funcţional, după ce unul dintre ele s-a defectat
Aterizare cu probleme pe un aeroport din Australia. Un avion Airbus a aterizat cu un singur motor funcţional, după ce unul dintre ele s-a defectat - Profimedia

Aeronava Airbus A330-200, care venea de la Melbourne, a solicitat o aterizare prioritară şi a rulat cu un singur motor funcţional până la poarta de debarcare, a declarat un purtător de cuvânt al celei mai mari companii aeriene din Australia.

Pasagerii povestesc că au auzit un zgomot puternic 

Presa australiană redă mărturii ale pasagerilor care au declarat că au auzit un zgomot puternic sau o lovitură într-o parte a avionului, scrie news.ro.

"Ştim că acest lucru a fost neliniştitor pentru clienţii aflaţi la bord şi le mulţumim pentru cooperare şi înţelegere", a declarat Qantas. Inginerii companiei inspectează aeronava, a precizat transportatorul.

Defecţiunile motoarelor sunt evenimente rare, dar avioanele cu două motoare sunt proiectate să zboare cu un singur motor, iar piloţii sunt instruiţi în acest sens.

Avionul respectiv are 21 de ani vechime, potrivit furnizorului de informaţii aeronautice ch-aviation.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Panică la bordul unui avion Airbus, după ce unul dintre motoare s-a defectat în zbor. Incident aviatic în Australia