Antena Meniu Search
x

Papa Francisc a deplâns scăderea ratei natalităţii în Italia: ''Mulţi oameni şi-au pierdut dorinţa de a avea copii''

Papa Francisc a deplâns, duminică, scăderea ratei natalităţii în Italia, avertizând că acest declin reprezintă un pericol pentru viitorul ţării, relatează Reuters.

de Redactia Observator

la 26.12.2021, 17:09

Papa Francisc
Papa Francisc - Profimedia Images

Anul trecut, în Italia naşterile au ajuns la cel mai scăzut nivel de la unificarea ţării, în 1861, a atenţionat luna aceasta biroul naţional italian de statistică. Este vorba de al 12-lea an consecutiv de scădere, conform Agerpres

"Iarna demografică reprezintă o preocupare reală, cel puţin aici în Italia", a spus Papa, în alocuţiunea sa săptămânală de la bazilica Sf. Petru.

Scăderea ratei natalităţii în Italia

"Se pare că mulţi oameni şi-au pierdut dorinţa de a avea copii. Multe cupluri preferă să rămână fără copii sau să aibă doar un copil... Este o tragedie... care merge împotriva familiilor noastre, împotriva ţării noastre şi a viitorului nostru", a spus Papa.

Anul trecut, în Italia au fost înregistrate 404.892 de naşteri, cu 15.192 mai puţine decât în 2019, iar populaţia a scăzut la 59.3 milioane de locuitori, luând în calcul şi cele 746.146 decese, a indicat oficiul de statistică.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Stiri externe » Papa Francisc a deplâns scăderea ratei natalităţii în Italia: ''Mulţi oameni şi-au pierdut dorinţa de a avea copii''