Antena Meniu Search
x

Papa Francisc a oficiat slujba din duminica Paştelui la Vatican, în faţa a zeci de mii de pelerini

În cadrul tradiţionalului mesaj "Urbi et Orbi", suveranul pontif a amintit lumii întregi despre ţările măcinate de conflicte.

Vezi și

În cadrul tradiţionalului mesaj "Urbi et Orbi", suveranul pontif a amintit lumii întregi despre ţările măcinate de conflicte. Apoi, le-a urat creştinilor din întreaga lume sărbători liniştite.

Zeci de mii de catolici au fost alături de Papa Francisc, în Piaţa Sfântul Petru din Vatican. După ce a oficiat liturghia de Paşte, Suveranul Pontif s-a urcat în papamobil şi a salutat mulţimea. 

Aşa cum e tradiţia, a transmis de la balconul Palatului Papal binecuvântarea Urbi et Orbi - în traducere din latină, "Către Cetate şi Lume". O formulă folosită încă din timpul Imperiului Roman

Pelerinii au ascultat cu sufletul la gură mesajul său. Suveranul Pontif a încurajat dialogul între Coreea de Nord şi de Sud şi s-a rugat pentru pace. 

La Ierusalim, slujba a fost oficiată în Biserica Sfântului Mormânt. Şi aici au venit pelerini din întreaga lume. Aproape două miliarde de catolici celebrează astăzi Paştele, cea mai importantă sărbătoare a întregii creştinătăţi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Papa Francisc a oficiat slujba din duminica Paştelui la Vatican, în faţa a zeci de mii de pelerini