Antena Meniu Search
x

Papa s-a intâlnit cu jucătorii echipei San Lorenzo, campioana Argentinei

Papa Francisc a dovedit din nou că este una din cele mai iubite personalităţi din lume. La ultima audienţă generală din acest an, oferită chiar a doua zi după aniversarea sa, suveranul pontif s-a bucurat de numeroase urări primite din mulţime.

Vezi și

Porumbelul care s-a odihnit puţin pe papamobil poate fi simbolul atmosferei destinse în care s-a desfăşurat ultima audienţă generală a Papei din 2013.

Cu o zi înainte, suveranul pontif împlinise 77 de ani şi mulţi din pelerinii veniţi în Piaţa Sfântul Petru au ţinut să-l felicite cum ştiau mai bine. De exemplu, cu un pahar de maté, băutura naţională argentiniană.

Ceva mai departe, Papa Francisc a avut ocazia să probeze o beretă tradiţională din Ţara Bascilor, primită tot din public.

În discursul său, Papa a renunţat, aşa cum face adesea, la textul scris şi i-a îndemnat pe credincioşi la modestie şi apropiere de cei nefericiţi:

Un creştin care umblă cu nasul pe sus peste tot este ceva urât, nu-i aşa?

Acela nici nu e creştin, e păgân! Creştinul îi serveşte pe semenii săi, se coboară până la ei. 

Poate unul din cele mai plăcute cadouri de aniversare a venit de la jucătorii echipei de fotbal San Lorenzo, al cărei suporter este, încă din copilărie, actualul Papă. Ei i-au dăruit, acum, trofeul campionatului argentinian, cucerit cu trei zile mai devreme, şi un tricou al echipei.

Papa a primit şi o mănuşă a portarului, care susţine că doar "mâna lui Dumnezeu" l-a ajutat să apere câteva goluri gata făcute.

Suveranul pontif le-a mulţumit public fotbaliştilor şi le-a promis că va reveni în Argentina în 2016, când ţara sărbătoreşte 200 de ani de independenţă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri externe » Papa s-a intâlnit cu jucătorii echipei San Lorenzo, campioana Argentinei