Antena Meniu Search
x

Video Papa Francisc, vizită la sanctuarul Fecioarei Maria de la Fatima. Suvernaul Pontif s-a rugat alături de peste 200.000 de credincioși catolici

Papa Francisc, aflat în vizită oficială, în Portugalia, s-a rugat alături de peste 200.000 de credincioşi, în oraşul Fatima. Papa a ajuns în această dimineaţă la emblematicul sanctuar al Fecioarei Maria de la Fatima, unde a spus rugăciunea rozariului alături de tineri bolnavi, dar şi de şase deţinuţi. Papa Francisc a mai fost la Fatima, în 2017, atunci când s-au împlinit 100 de ani de la momentul în care Fecioara Maria s-ar fi arătat în faţa a trei copii. 

de Redactia Observator

la 05.08.2023, 21:41

Vezi și

Papa Francisc a efectuat sâmbătă dimineaţă o scurtă vizită, în faţa a 200.000 de credincioşi, la emblematicul sanctuar al Fecioarei Maria de la Fatima, în centrul Portugaliei, înainte de a reveni la Lisabona, unde urmează să oficieze, în aceeaşi zi, o slujbă de veghe, în marja Zilei Mondiale a Tineretului (ZMJ), transmite AFP. Contrar celor planificate, papa a improvizat mare parte din primul său discurs, fără a citi textul, şi a sărit peste al doilea, nemenţionând nici războiul din Ucraina, nici căutarea păcii, teme care erau foarte aşteptate în această etapă, notează AFP.

Vaticanul nu a oferit imediat o explicaţie, însă vineri papa a mai improvizat unul dintre discursurile sale, mărturisind că nu poate citi textul din cauza problemelor de vedere. La bordul "Papamobilului" său, Jorge Bergoglio a efectuat o lungă plimbare pe esplanada ce înconjoară mica capelă care marchează locul în care, conform tradiţiei catolice, Fecioara Maria a avut o apariţie în faţa a trei copii în 1917.

Binecuvântând numeroşi copii, papa a apărut zâmbind şi i-a salutat pe credincioşii adunaţi de-a lungul gardurilor înainte de a recita rugăciunea rozariului alături de tineri bolnavi şi cu handicap, dar şi de şase deţinuţi. Cu câteva minute înainte, suveranul pontif a survolat vasta esplanadă a sanctuarului la bordul unui elicopter, pe un cer înroşit şi acoperit de fumul şi cenuşa emanate de un incendiu de pădure activ la o sută de kilometri distanţă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri externe » Papa Francisc, vizită la sanctuarul Fecioarei Maria de la Fatima. Suvernaul Pontif s-a rugat alături de peste 200.000 de credincioși catolici